Ponsatí diu que té «coses més importants a fer» que anar a la citació del jutge Llarena

L'eurodiputada de Junts també ha retret a la Comissió Europea que "tapi les vergonyes" de l'Estat davant la seva "detenció il·legal"

Concentració contra la detenció de Clara Ponsatí
Concentració contra la detenció de Clara Ponsatí | Ricard Novella
Redacció
31 de març del 2023
Actualitzat a les 12:58h
L'eurodiputada de Junts i exconsellera Clara Ponsatí confia que el seu retorn a Catalunya pugui "afavorir" el de l'expresident Carles Puigdemont i Toni Comín en "ajudar a aclarir la situació de la immunitat". En declaracions a una entrevista a Catalunya Ràdio, la santcugatenca ha apuntat que la faria "feliç" poder contribuir a fer possible la seva tornada i ha reconegut que ella jugava "amb avantatge" perquè la persecució "no és de la mateixa intensitat". 

Per altra banda, Ponsatí ha carregat contra la Comissió Europea per "tapar les vergonyes" de l'Estat davant la seva "detenció il·legal" de dimecres. Una crítica que també ha dirigit a la presidenta de l'Eurocambra, Roberta Metsola, per haver-se limitat a derivar la seva petició de protecció de la immunitat al comitè d'Afers Jurídics de l'Eurocambra. L'eurodiputada ha dit "no esperar gran cosa" d'aquest procés, però ha esperat que el comitè "es comporti de manera més ortodoxa" que durant el suplicatori.

Finalment, pel que fa a la citació del jutge Pablo Llarena el 24 d'abril, Ponsatí ha dit estar ara per ara "poc inclinada" a anar-hi, però ha indicat que és una qüestió que encara ha d'acabar de valorar amb la seva defensa. "Aquella setmana estem molt ocupats. Tenim altres coses més importants que anar a Madrid", ha afirmat. De totes maneres, l'eurodiputada ha assenyalat que la detenció dels Mossos enmig de Barcelona "ajuda a demostrar que és una violació de la immunitat molt contundent". "Tenir les imatges és molt útil políticament i jurídicament", ha assegurat la santcugatenca.