Els Mossos denuncien una cinquantena de persones pel desnonament del carrer Indústria

El cos policial ha proposat un centenar de sancions per haver intentat aturar el desallotjament de la família Castellví

Les imatges del desnonament del carrer Indústria
Les imatges del desnonament del carrer Indústria | Sergi Baixas
27 de març del 2023
Actualitzat a les 15:13h

Els Mossos d'Esquadra han tramitat 89 propostes de sanció contra 46 persones que van ser identificades durant el desnonament del carrer Indústria de l'any passat. Segons ha avançat CugatMèdia i ha pogut confirmar NacióSantCugat, el cos policial català ha mogut fitxa contra la protesta convocada pel Sindicat de Llogateres que va intentar impedir l'execució del desallotjament de la família Castellví.

Així doncs, i emparats amb la llei de Seguretat Ciutadana -altrament coneguda com a "Llei Mordassa"-, des de Mossos han denunciat 44 persones per desobediència als agents de l'autoritat, 41 per obstrucció a la justícia, 2 per no comunicar a l'autoritat competent la convocatòria de la protesta i 2 més per faltes de respecte. Ara, aquestes propostes de sanció hauran de ser validades pel Departament d'Interior de la Generalitat. 

A dia d'avui, entre les denúncies se sap que almenys una s'ha interposat a la tinenta d'alcaldia de la CUP, Lourdes Llorente, que fa uns dies va rebre una sanció administrativa de prop de 600 euros per desobediència. Una multa que se suma a la de l'activista del Sindicat, Berta Vidal, que ha estat imputada per un presumpte delicte d'atemptat contra l'autoritat i se li imputen 9 mesos de presó. 

Aquestes són les últimes novetats que arriben d'un polèmic operatiu policial amb severes crítiques contra la "brutalitat policial" que es va viure aquell dia al centre de Sant Cugat per fer fora de casa, sota ordre judicial, a dues llogateres en situació de vulnerabilitat d'un pis en mans d'un gran tenidor.