1 de 10
tortures policials

La Direcció General de Policia expedientarà els mossos que van torturar dos joves a Cerdanyola

Se'ls aplicaran mesures cautelars "exemplars i contundents"

Imatge d'arxiu dels Mossos | ACN
per Nació, Barcelona | 25 de març de 2023 a les 09:00 |
La Direcció General de Policia dels Mossos d'Esquadra ha assegurat aquest divendres que obrirà un expedient disciplinari amb mesures cautelars als sis agents ARRO de la policia catalana condemnats per tortures a dos joves que van fugir d'un control a Cerdanyola del Vallès la matinada de Sant Jordi de 2016.

Així ho ha dit el cap de la policia, Pere Ferrer, en una entrevista a Ràdio 4, en què ha manifestat la voluntat que siguin "exemplars i contundents", a més, de l'obertura d'aquest procediment intern. Ferrer ha assenyalat que “com en el cas de qualsevol altre funcionari” si es ratifica la sentència, seran expulsats del cos. “Encara hi ha possibilitat de recurs al TSJC i al Suprem, però ja sabem que hi ha una condemna per uns fets gravíssims”, ha advertit. 


Ha precisat que la Divisió d'Afers Interns va ser requerida per l'Audiència de Barcelona per aportar unes dades i ha indicat que la previsió és que en les properes hores aquestes decisions puguin traslladar-les als sis efectius. 

El dictamen marca cinc anys i un mes de privació de llibertat per a un dels inculpats, mentre que als altres cinc quatre anys, a més, els mateixos d'inhabilitació. També hi ha fixada una indemnització per a les dues víctimes. 

 

Participació