L'Ajuntament repartirà més 200.000 euros entre el teixit econòmic local per sufragar costos energètics

Els beneficiaris poden ser negocis que no facturin més de 2 milions d'euros anuals i desenvolupin la seva activitat econòmica a Sant Cugat

Imatge del Mercat de Volpelleres
Imatge del Mercat de Volpelleres | Albert Canalejo - Aj. de Sant Cugat
Redacció
21 de març del 2023
L'Ajuntament ha obert una línia d'ajuts econòmics per ajudar a mitigar l'impacte de l'increment de la despesa elèctrica al comerç i la restauració de Sant Cugat. Amb una dotació de 212.000 euros i fins que s'esgoti la partida, la subvenció serà d'un màxim de mil euros per persona independentment del nombre d'establiments. 

Això sí, els beneficiaris han de ser persones físiques o jurídiques amb un volum anual de negoci que no superi els dos milions d'euros i que desenvolupi l'activitat econòmica a la ciutat, en l’àmbit del comerç al detall de productes alimentaris o productes industrials, restauració, serveis d’alimentació o serveis personals.

En aquest sentit, s'admet com a despesa subvencionable, correctament justificada, l'import de la despesa del consum elèctric realitzat entre l'1 d’abril 2021 i el 31 de desembre de 2022, en el local comercial o de serveis. Pel que fa als requisits, l'activitat havia d'estar donada d'alta i en funcionament des d'abans del 31 de març de 2021. Tanmateix, aquesta prestació és perfectament compatible amb qualsevol altre ajut destinat a la mateixa finalitat.

El període de presentació de sol·licituds s’iniciarà dia següent de la publicació de les bases al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) i s'allargarà fins a l'11 d'abril. Una iniciativa impulsada en el marc del programa ApropAMB per la cohesió social, l'economia de proximitat i la coproducció de serveis.