1 de 10
plestc

Dissidència Sònica arremet contra el «dèficit cultural» de Sant Cugat

Durant l'Audiència Pública, Quimantú Segura esgarrapa el compromís de l'Ajuntament pel finançament públic dels limitadors acústics

Segura, membre de Dissidència Sònica durant el torn de preguntes de l'Audiència Pública | Sergi Baixas
per Sergi Baixas, Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 21 de març de 2023 a les 11:21 |

"Nosaltres mai hem demanat cap subvenció pública perquè creiem que hem de caminar sols. Ara bé, no molesteu i deixeu-nos en pau". Amb aquestes paraules, Quimantú Segura, membre de Dissidència Sònica, ha implorat durant l'Audiència Pública que l'Ajuntament de Sant Cugat deixi de posar pals a les rodes a les entitats culturals que volen actuar a la via pública. "En aquesta ciutat no només no s'ha fet res -per protegir-nos- sinó que inclús s'ha jugat a la contra", ha lamentat davant els impediments amb què es topen a l'hora de demanar permisos per organitzar activitats al carrer.

En aquesta línia, i carregant contra el "dèficit cultural" d'un municipi que a dia d'avui continua sense tenir una sala de concerts, Segura ha demanat explicacions per un suposat "gir de guió" pel que fa a les restriccions recollides a l'"ambigua, classista i ofensiva" ordenança de sorolls. En concret, s'ha mostrat especialment preocupat per l'aplicació d'un nou criteri que obligaria les pròpies entitats a assumir les despeses dels limitadors acústics exigits per l'administració local.


En el torn de resposta, la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha assegurat que no hi haurà cap canvi i que el consistori continuarà fent-se càrrec del cost d'aquests limitadors. De totes maneres, sí que ha reconegut que l'ordenança en qüestió podria estar desfasada i que segurament caldria revisar-la per actualitzar el redactat.

 

Participació