Els ecologistes insisteixen a trobar un emplaçament alternatiu per La Mirada

El col·lectiu considera que "és el moment de reflexionar si volem seguir mantenir la via del conflicte obert amb posicions inamovibles"

Joan Casanova, portaveu de l'Assemblea pel Clima de Sant Cugat
Joan Casanova, portaveu de l'Assemblea pel Clima de Sant Cugat | Sergi Baixas
20 de març del 2023
Actualitzat el 19 de desembre a la 13:23h
Els ecologistes, amb el suport d'una desena d'entitats locals, han reclamat que l'Ajuntament de Sant Cugat "articuli un mecanisme que permeti fer una valoració exhaustiva i transparent" dels possibles emplaçaments alternatius per construir l'escola de La Mirada fora del bosc de Volpelleres

Una demanda que arriba després que lajustícia hagi bloquejat "sine die" la construcció del centre educatiu fins que es resolguin les mesures cautelars contra el projecte de trasplantament de l'arbrat. "El futur és incert i no es preveu una solució a curt termini", ha exposat Joan Casanova, membre de l'Assemblea pel Clima, durant l'Audiència Pública del ple de març.

Així doncs, i amb la voluntat de "preservar el bosc i l'ecosistema", consideren que ara és el "moment de reflexionar si volem seguir mantenint la via del conflicte obert amb posicions inamovibles o si cal començar a estudiar urgentment emplaçaments alternatius". Tot plegat, des d'una perspectiva, asseguren, que busca defugir de la confrontació per poder treballar plegats cap a la "cerca de solucions urgents".

En aquesta línia, sol·liciten al consistori que iniciï un estudi de tots els emplaçaments presentats per les plataformes de SOS Bosc de Volpelleres i l'ADENC. Un document vertebrat des d'estrictes justificacions tècniques, que escapin de criteris polítics i preferencials, i que sigui obert a la ciutadania.