El govern aprova una modificació pressupostària per blindar les subvencions a les entitats

Davant de la pròrroga dels comptes, el tripartit redirigeix 1,16 milions d'euros per pagar les subvencions nominatives

El tinent d'alcalde Pere Soler durant la roda de premsa sobre la liquidació del pressupost 2022
El tinent d'alcalde Pere Soler durant la roda de premsa sobre la liquidació del pressupost 2022 | Aj. de Sant Cugat
20 de març del 2023
Actualitzat a les 23:33h
El ple ordinari de març de l'Ajuntament de Sant Cugat ha donat llum verda a una modificació pressupostària d'1,2 milions d'euros per pagar les subvencions nominatives a les entitats per a aquest 2023. Un moviment imprescindible per garantir l'arribada d'aquesta ajuda -no fa falta amb les de lliure concurrència- després de la prorrogació del pressupost del 2022. Aquests diners provenen del romament de l'exercici anterior que va ser de 15 milions d'euros. 

Una tramitació que la tinència d'alcaldia d'Economia i Hisenda, Pere Soler, ha celebrat perquè blinda les partides i, ara, les entitats locals tinguin la certesa que acabaran cobrant malgrat l'onada de "rumors" i "desinformació" brandada pels partits de l'oposició que, assegura, han "alimentat el desconcert". 

Per la seva banda, el regidor de Junts, Carles Brugaroles, ha lamentat el "tracte" del govern a aquestes entitats que "altruistament aporten tantíssim a tanta gent". "Una vegada més, el tripartit va tard a l'hora d'atorgar les ajudes a aquells actors que més aporten a la societat i que no rebran abans de tardor", ha augurat Brugarolas per culpa de la falta d'un pressupost nou aprovat -arran de la prorrogació de l'anterior- que, afirma, s'hauria de tenir enllestit des de l'1 de gener. Tanmateix, ha insistit en la mala notícia que suposa que aquestes subvencions es financin amb romanent. "Votarem a favor perquè ens resulta impossible no fer-ho", ha sentenciat. 

Des de Cs, el portaveu Aldo Ciprian, ha carregat contra un moviment "electoralista" a dos mesos de les eleccions alhora que ha qüestionat el procés d'atorgament d'aquests diners públics.