Última advertència a un paradista del Mercadet de Valldoreix per exposar simbologia feixista

Malgrat avisos previs, l'home feia cas omís i continuava venent material amb, per exemple, esvàstiques i creus celtes

Imatge de la polèmica parada del Mercadet de Valldoreix
Imatge de la polèmica parada del Mercadet de Valldoreix | Cedida
17 de març del 2023
Actualitzat a les 11:28h
Última advertència de l'EMD a un paradista del Mercadet de Valldoreix que exposava i venia objectes històrics -principalment d'origen militar- de caràcter feixista i franquista. Malgrat avisos previs, l'home feia cas omís i continuava exposant material amb, per exemple, esvàstiques i creus celtes.

Així ho ha relatat el vocal de la CUP, Ferran Margineda, durant el ple ordinari de març de Valldoreix mentre demanava explicacions al govern sobre aquesta situació que s'estava produint en un espai públic i gestionat per l'EMD. Aquest cap de setmana, el cupaire relata que ell mateix va avisar a la Policia Local de Sant Cugat perquè aquesta mena d'antiguitats anticonstitucionals es retiressin de la via pública.
 

Imatge d'alguns dels objectes que es venen a la polèmica parada Foto: Cedida



Per la seva banda, la vocal de Comerç Lluïsa Múñoz ha reconegut els fets i ha afirmat que s'ha donat una última oportunitat al paradista. En cas que torni a exposar aquesta mena d'objectes, se li retirarà definitivament el permís per instal·lar la seva parada del Mercadet. "Sabem que existeix una afició a col·leccionar aquesta mena d'objectes, però a Valldoreix, aquesta moda no l'acceptem", ha sentenciat Múñoz.