Valldoreix es compromet a la defensa dels drets de les dones

L'EMD es compromet a lluitar activament contra qualsevol expressió de desigualtat, discriminació i violència

El ple de Valldoreix, aprovant impulsar un urbanisme més inclusiu per unanimitat
El ple de Valldoreix, aprovant impulsar un urbanisme més inclusiu per unanimitat | Sergi Baixas
16 de març del 2023
Actualitzat a les 18:57h

Valldoreix tenyeix de lila el ple ordinari de març. Amb la mirada posada en el Dia Internacional de les Dones (8-M), la Junta de Veïns de la Vila ha llegit un manifest i ha aprovat una sèrie d'actuacions de caràcter feminista i en defensa dels drets de la meitat de la població. 

Arran d'una moció institucional, l'EMD es compromet, amb perspectiva de gènere, a posar totes les eines de les quals disposa al servei de la defensa dels drets de les dones; i, a més a més, a lluitar activament contra qualsevol expressió de desigualtat, discriminació i violència

Tanmateix, l'administració valldoreixenca s'ha conjurat a continuar treballant per l'erradicació de la discriminació i l'assetjament sexual; a combatre contra la bretxa salarial; i fomentar la paritat de dones i homes als càrrecs de decisió per garantir una igualtat d'oportunitats. 

Un urbanisme més feminista

Durant el ple també s'ha aprovat per unanimitat una moció presentada per la CUP-PC per impulsar un urbanisme feminista i inclusiu. Així, el ple també s'ha compromès a dotar de pressupost l'organització de marxes exploratòries i tallers de debat amb l'objectiu de poder elaborar un mapa on s'especifiquin els espais més insegurs i poder fer-hi actuacions en clau d'accessibilitat, senyalització i il·luminació. 

Des de Cs, malgrat també votar-hi a favor, ha insistit que tot plegat es tracta de "solucions parcials" i que, complementàriament, també caldria destinar més recursos als cossos policials per garantir la seguretat al districte.