1 de 10
Sostenibilitat

Nova oficina per assessorar sobre instal·lacions d'autoconsum solar

L'equipament també buscarà incentivar la creació de comunitats energètiques locals

El halo solar, des de l'Observatori Fabra de Barcelona. | Alfons Puertas
per NacióSantCugat, Sant Cugat del Vallès | 16 de març de 2023 a les 12:03 |
Sant Cugat, amb el suport de l'AMB, disposa d’un nou servei per assessorar la ciutadania i les PIMEs del municipi sobre com impulsar projectes d’energia sostenible; en especial, sobre les instal·lacions d’autoconsum solar.

Així doncs, l'Oficina per a la Transició Energètica (OTE), que obrirà portes a partir d’aquest divendres, atendrà dubtes sobre com executar una obra d’instal·lació d’autoconsum solar i donarà suport en la tramitació dels expedients per legalitzar les instal·lacions i/o sol·licitar subvencions.


Des d'aquest espai també es vol incentivar la creació de comunitats energètiques locals, especialment per a llogaters, edificis plurifamiliars amb cobertes amb poca insolació o empreses amb molt bones cobertes disponibles per fer instal·lacions compartides. Les persones interessades poden trobar més informació al lloc web decidimsantcugat i somcomunitatenergetica.

La posada en marxa d’aquesta oficina, prevista al Pla d’Acció de la Declaració d’Emergència Climàtica de Sant Cugat, forma part d’una prova pilot anomenada La Teulada que impulsa l’AMB dins de l’Estratègia metropolitana de comunitats energètiques locals a la qual s’hi va adherir l’Ajuntament vallesà. En aquesta prova pilot, que finalitzarà al desembre de 2023, també hi participen quatre municipis més: El Papiol, Viladecans, Sant Feliu i El Prat.

 

Participació