El Parc d'Alba, finalista a la principal fira immobiliària del món

Catalunya i Barcelona també lideren, per segon any consecutiu, la llista de territori i ciutat europea amb la millor estratègia per captar inversions estrangeres

Recreació de com quedarà el Centre direccional, amb el Sincrotró i el Castell de Sant Marçal.
Recreació de com quedarà el Centre direccional, amb el Sincrotró i el Castell de Sant Marçal. | TeS
Redacció
16 de març del 2023
Actualitzat el 17 de març a les 9:45h
El projecte de desenvolupament del Parc de l'Alba de Cerdanyola és finalista en la categoria de Best New Mega Developement als MIPIM Awards, la principal fira immobiliària del món. Un certamen que s'està celebrant fins al 17 de març a Cannes (França) i que compta amb la participació de més de 2.400 empreses provinents d'una vuitantena de països. 

En concret, aquest sector -també conegut com a Centre Direccional- s'ubica a la Plana del Castell i rodeja el Castell de Sant Marçal amb 420.000 metres quadrats de sostre disponible. Una zona, a tocar de Sant Cugat, que té la potencialitat de crear 30.000 llocs de treball i acollir fins a 15.000 nous residents en prop de 5.000 habitatges, dels quals gairebé la meitat seran destinats a finalitats socials. També s'hi preveu una xarxa de zones verdes i equipaments amb una inversió pública de 450 milions d'euros

La resta de projectes destacats que es presenten a l'estand català d'enguany són: Barcelona Centre, el nou 22@, els PDUAE de la Plana de Lleida i de la Conca d'Òdena, sectors residencials amb sòl disponible per a la promoció d'habitatge assequible, Biopol-GranVia de l'Hospitalet o Fira, a Cornellà de Llobregat. En aquesta edició s'uneixen al projecte Catalonia Trade & Investment i les universitats de Barcelona i el Campus Diagonal-Besòs de la UPC.

Per la seva banda, Catalunya i Barcelona també lideren, per segon any consecutiu, la llista de territori i ciutat europea amb la millor estratègia per captar inversions estrangeres, segons la publició fDI Magazine del grup Financial Times. Catalunya, amb una forta aposta per la tecnologia i la sostenibilitat, empata amb la regió de l'Ile-de-France i se situa per davant de la Comunitat de Madrid o d'Escòcia, mentre que la capital catalana supera ciutats punteres com Berlín o Londres. 

La publicació també destaca l'aposta de l'Ajuntament de Barcelona perquè les empreses inverteixin en energia solar o la primera planta d'hidrogen verd d'Espanya. També posa en valor la iniciativa 'Plaça Barcelona', que utilitza la realitat virtual per promoure la ciutat i facilitar tasques com la cerca de feina.