1 de 10
mobilitat

Ja està disponible la nova T-Jove fins als 30 anys

El títol de transport públic, que tindrà un preu únic de 40 euros, entrarà en funcionament a la resta de Catalunya el 15 d'abril

Gent introduint la seva targeta per accedir a l'estació de Sants | Àlex Marin
per Lluís Girona, Barcelona, Catalunya | 15 de març de 2023 a les 11:53 |
Bones notícies per als joves que són usuaris del transport públic de Catalunya. La T-Jove ja s'ha ampliat fins als 30 anys de manera definitiva a partir d'aquest mateix dimecres a l'àrea de Barcelona, i serà a partir del 15 d'abril quan funcionarà a tot Catalunya. La mesura forma part dels pressupostos de la Generalitat del 2023, que es van aprovar arran d'un acord entre ERC, el PSC i els comuns.

El preu de la targeta tindrà un preu de 80 euros a totes les zones, malgrat que per ara costarà 40 euros arran del descompte del 50% que les administracions públiques apliquen, per ara, durant la primera meitat del 2023 en el marc del paquet anticrisi. El títol, com ja passa, es podrà adquirir només a través de la T-mobilitat i ja no es distribuirà en paper.La mesura, tal com va anunciar el president de la Generalitat, Pere Aragonès, s'emmarca en una partida de 30 milions d'euros introduïda als comptes públics i dins un paquet d'iniciatives de prop de 300 milions d'euros per fer front a la inflació i a la crisi econòmica derivada, en part, de la guerra a Ucraïna.


Altres notícies que et poden interessar


 

 

Participació