Els caçadors reclamen que se'ls pagui les bales

La Federació Catalana de Caça ha calculat en un milió d'euros el cost d'assolir els objectius de la declaració d'emergència cinètica

Batuda del senglar a Collserola.
Batuda del senglar a Collserola. | Adrià Costa
Redacció
13 de març del 2023

Les bales, a càrrec de qui? La Federació Catalana de Caça (FCC) s'ha reunit amb la Generalitat després de calcular els costos que suposaria assolir els objectius de la declaració d'emergència cinètica

I és que l'entitat ha calculat que per aconseguir abatre 285.000 conills a la demarcació de Lleida i 7.000 senglars a les comarques gironines, el cost de la munició s'eleva a 322.000 euros. A més, consideren que també s'hauria de sumar 200.000 euros extra per a armilles de seguretat canines per al miler de gossos que també participarien d'aquestes batudes. 

A banda, també es reclama que s'atorgui una assignació diària de 50 euros per caçador per poder fer front a les despeses del carburant i de manteniment de les pròpies canilles. Així, reivindiquen que compensacions econòmiques per l'"esforç" del sector per tal de fer reduir les poblacions de porcs senglars i conills al territori. 

En aquesta línia, afirmen que la densitat de porcs senglars a la Serra de Collserola s'ha reduït de 17 per quilòmetre quadrat a 12 en una sola temporada de caça.