1 de 10
Preinscripció escolar

Preinscripció escolar 2023-24 a Sant Cugat: tot el que et cal saber

Com a grans novetats, cal destacar que la ràtio a Infantil 3 (I3) caurà de 22 a 20 alumnes per aula als centres públics i s'ofertaran tres noves línies de 1r d'ESO

L'Institut Escola Catalunya de Sant Cugat del Vallès | Aj. de Sant Cugat
per Sergi Baixas, Sant Cugat del Vallès | 10 de març de 2023 a les 16:00 |
Sant Cugat ja ho té tot a punt per iniciar la preinscripció escolar de cara al curs 2023-2024 amb la nova zonificació consolidadaEnguany, la preinscripció per al 2n Cicle d'Educació Infantil i Educació Primària serà del 6 al 20 de març, i per a l'ESO del 8 al 20 de març. En els tres casos, la matrícula es podrà fer del 20 al 28 de juny, oferint-se 910 places per a I3 i 630 per a 1r d'ESO.

Com a grans novetats del nou curs, cal destacar que la ràtio a Infantil 3 (I3) caurà de 22 a 20 alumnes per aula als centres públics i s'ofertaran tres noves línies de 1r d'ESO, dues a l'institut Leonardo da Vinci i una altra a l'institut l'Arnau Cadell. Tanmateix, es consolida la segona línia d'Infantil 3 a l'escola La Floresta. 


Aquestes mesures s'emmarquen en la tendència a la baixa, tant a nivell de Catalunya com a nivell de Sant Cugat, del nombre d’alumnat que començarà l’escola el curs vinent. En concret, al municipi s’ha registrat una davallada de padró del 3,8% en infants de 3 anys durant els darrers dos anys, passant dels 976 infants (febrer 2021) als 950 (febrer 2022) i 939 (febrer 2023). Per altra banda, i tal com s'havia previst, ha augmentat el nombre de l'alumnat que accedeix a l'educació secundària, i per això el reforç en ambdós instituts de la ciutat.

"La preinscripció és un moment del curs on les famílies necessiten acompanyament, i així ho fem des dels centres educatius i des de l’Ajuntament", ha apuntat la regidora d'Educació, Pilar Gorina, apostant per una "distribució equilibrada de l'alumnat i per l'escola de proximitat". 

 

La regidora d'Educació, Pilar Gorina Foto: Aj. de Sant Cugat

 

El calendari de la preinscripció

- Primer cicle educació infantil (Escoles Bressol Municipals): a determinar
- Segon cicle educació infantil i primària:  6 al 20 de març

- Educació secundària obligatòria: 8 al 20 de març
- Batxillerat: 20 al 26 d’abril
- Cicles formació professional grau mitjà: alumnat amb continuïtat d'escolarització (en general, que cursa 4t d'ESO en l'actualitat): 12 al 18 d'abril. Resta d'alumnat: 9 al 15 de maig
- Cicles formatius arts plàstiques i disseny grau mitjà: alumnat amb continuïtat d'escolarització (en general, que cursa 4t d'ESO en l'actualitat): 12 al 18 d'abril. Resta d'alumnat: 9 al 15 de maig
- Cicles formació professional i d'arts plàstiques i disseny grau superior: 26 a l'1 de juny
- Programa Formació i Inserció - Pla Transició al Treball: a determinar

Informació per a les famílies

Les escoles han previst visites a les seves instal·lacions i presentacions dels seus projectes educatius. Per a més informació sobre com assistir a les portes obertes cal consultar les pàgines web de cada centre o al web de l’Ajuntament.

A més, el passat 6 de febrer l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME) va ampliar el seu horari per atendre la preinscripció 2023-24:

- Dilluns de 9 a 14 h. Atenció telefònica amb cita prèvia
- Dimecres de 9 a 14 h i de 16 a 18.30h. Atenció presencial amb cita prèvia
- Del 13 al 17 de març obrirà cada dia per atendre les famílies que necessiten suport per fer la preinscripció en línia.

Per demanar cita prèvia cal trucar al 010 (telèfon fix), al 900 104 941 (des de mòbil o fora del municipi) o bé a www.santcugat.cat/citaprevia  

La nova zonificació escolar

Per al proper curs (2023-24) es consolida la nova zonificació de 5 zones i l’adscripció als instituts posada en marxa aquest curs 2022-23. Un dels grans beneficis ha estat apropar les escoles als domicilis i, per tant, potenciar el valor de la proximitat de barri. A més, també s’ha afavorit una mobilitat més neta i saludable facilitant trajectes de curta distància a peu o amb bicicleta/patinet.
 

Una iniciativa que s’emmarca en les accions del Pacte contra la segregació escolar a Catalunya, on s’aposta per una distribució equilibrada de l’alumnat, del qual Sant Cugat en forma part.


 

 

Participació