Mònica Terribas: «La nostra batalla és que tothom s'enfadi cada dia»

La periodista de Catalunya Ràdio ha estat convidada, juntament amb Elisenda Roca i Justo Molinero, al programa especial de "Connectats" per celebrar el Dia Mundial de la Ràdio

Tret de sortida al cicle de programació pel Dia Mundial de la Ràdio a Sant Cugat
Tret de sortida al cicle de programació pel Dia Mundial de la Ràdio a Sant Cugat | Sergi Baixas
12 de febrer del 2020
Tret de sortida al cicle de programació pel Dia Mundial de la Ràdio a Sant Cugat. Un conjunt d'activitats organitzat per l'entitat local dels Amics de la UNESCO que ha començat aquesta tarda amb l'emissió en directe del programa especial "Connectats" de Ràdio Sant Cugat. Una seixantena de persones s'han apropat fins a l'Arxiu Nacional de Catalunya per acudir a l'acte en el qual han participat els periodistes de renom Mònica Terribas, Elisenda Roca i Justo Molinero. 

La retransmissió, conduïda pels periodistes de Cugat Mèdia Carme Reverte i Pau Duran de Ràdio Sabadell, ha començat amb un debat protagonitzat per la presentadora del programa "El matí de Catalunya Ràdio" Mònica Terribas. La santcugatenca ha explicat la importància de tenir en sempre en compte que l'objectiu final dels mitjans de comunicació és "treballar al servei de la societat". 

"La nostra batalla és que tothom s'enfadi cada dia. Si no, no ho estem fent bé", afirma Terribas. Una feina encara més "delicada" quan es tracta d'un mitjà públic que està regulat per les institucions. Malgrat tot, explica que la "diversitat i pluralitat" han de ser sempre el pal de paller, sotmeses sempre, això sí, a l'actualitat. El clickbait, el conflicte català, el paper de "desprestigi i demonització" que els mitjans privats exerceixen sobre els mitjans públics i la presència de les dones en el món de la comunicació són alguns dels altres aspectes que també s'han posat sobre la taula durant el debat.

L'acte també ha comptat amb la intervenció de l'alcaldessa de Sant Cugat Mireia Ingla que ha volgut remarcar la feina de la ràdio pública del municipi vallesà a l'hora d'"acostar i difondre la informació local al ciutadà". "És tot un orgull tenir aquest servei públic a la ciutat", ha rematat.

Per la seva banda, la directora de Cugat Mèdia Mònica Lablanca ha senyalat la "diversitat" del mitjà en una ràdio que és de tots i tothom n'ha de tenir cobertura". Lablanca ha valorat la feina del mitjà que "prioritza la qualitat d'una informació contrastada a la immediatesa". 

"24 hores al dia, 365 dies l'any. Com funciona una ràdio?"

El pròxim dimecres 19 de febrer, tindrà lloc la conferència "24 hores al dia, 365 dies l'any. Com funciona una ràdio?" a càrrec del periodista santcugatenc i sots-director d'El Món a RAC1, Jofre Llombart. I la setmana següent, l'escriptor, periodista i polític, Vicenç Villatoro, presentarà l'última conferència del cicle sota el títol: "La ràdio o la vida!".

Més activitats

No obstant, els Amics de la UNESCO també organitzaran dues activitats més fora del cicle de conferències sobre el món radiofònic. Dimecres 5 de febrer, la sala d'actes de l'Arxiu Nacional acollirà la projecció de "Chris el suís", una pel·lícula guardonada per diversos festivals internacionals que narra la història del perquè diversos joves de tota Europa, quan va esclatar la guerra a Iugoslàvia, van anar a lluitar.

El mes de febrer finalitzarà amb una sortida cultural a Tarragona el dijous 20. Durant la jornada es visitarà el recinte romà de Tàrraco que inclou el pretori i el circ. El conjunt arqueològic va ser nomenat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l'any 2000.