Cultura

Avui, Mònica Terribas, Justo Molinero i Elisenda Roca celebren el Dia Mundial de la Ràdio des de l'Arxiu

L'entitat local també organitzarà una sortida cultural al conjunt arqueològic de Tarragona i un cinefòrum a l'Arxiu Nacional de Catalunya

per NacióSantCugat , 12 de febrer de 2020 a les 08:00 |
Aquest dimecres 13 de febrer se celebra el Dia Mundial de la Ràdio i, per aquest motiu, els Amics de la UNESCO de Sant Cugat han organitzat un cicle de conferències obert sobre la comunicació radiofònica. Un conjunt de tres ponències que comptaran amb la presència de diverses personalitats de la ràdio catalana i periodistes com ara, Mònica Terribas, Justo Molinero, Elisenda Roca, Jofre Llombart o Vicenç Villatoro.

El cicle donarà el tret de sortida dimecres 12 de febrer a la sala d'actes de l'Arxiu Nacional de Catalunya amb l'emissió de "Connectats" de Ràdio Sant Cugat a les 16 h. Un programa especial presentat per la periodista de Cugat Mèdia Carme Reverte i que comptarà amb la presència de Mònica Terribas, Justo Molinero i Elisenda Roca com a convidats.


La setmana següent, dimecres 19 de febrer, tindrà lloc la conferència "24 hores al dia, 365 dies l'any. Com funciona una ràdio?" a càrrec del periodista santcugatenc i sots-director d'El Món a RAC1, Jofre Llombart. I set dies més tard, l'escriptor, periodista i polític, Vicenç Villatoro, presentarà l'última conferència del cicle sota el títol: "La ràdio o la vida!".

Més activitats


No obstant, els Amics de la UNESCO també organitzaran dues activitats més fora del cicle de conferències sobre el món radiofònic. Dimecres 5 de febrer, la sala d'actes de l'Arxiu Nacional acollirà la projecció de "Chris el suís", una pel·lícula guardonada per diversos festivals internacionals que narra la història del perquè diversos joves de tota Europa, quan va esclatar la guerra a Iugoslàvia, van anar a lluitar.

El mes de febrer finalitzarà amb una sortida cultural a Tarragona el dijous 20. Durant la jornada es visitarà el recinte romà de Tàrraco que inclou el pretori i el circ. El conjunt arqueològic va ser nomenat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l'any 2000.

 

Participació