La CUP dona suport a Juanjo Cortés, el candidat per Valldoreix Plural

L'objectiu és propiciar un canvi a Valldoreix després de 12 anys de governs convergents

Juanjo Cortés i Ferran Margineda
Juanjo Cortés i Ferran Margineda | Cedida
A.M
23 de febrer del 2023
Actualitzat a les 17:00h
La CUP Valldoreix ha fet palès el seu suport la candidatura de Valldoreix Plural, representada per Juanjo Cortés, a la presidència de l'EMD de Valldoreix. Aquest suport dels anticapitalistes es produeix després dels últims mesos de debat intern a la CUP on s'ha negociat un programa de mínims per donar suport a la candidatura. 

Una llista que té per objectiu propiciar un canvi a Valldoreix després de 12 anys de governs convergents que han estat acompanyats de "polèmiques i problemes de gestió i transparència". 

L'actual vocal de la CUP a la Junta de veïns de Valldoreix Ferran Margineda, ha expressat que "si bé els continguts del programa de consens són de mínims, el programa de la vocalia és i serà el de l'esquerra independentista, transformadora, feminista i ecologista de la CUP". "Buscarem influir i participar, sempre en positiu i pensant en la ciutadania de Valldoreix".



Qui és Juanjo Cortés?

Juanjo Cortés Garcia (57 anys) va néixer a França l'any 1965 i va arribar a Valldoreix abans de complir tres anys. Des d'aleshores sempre ha estat vinculat estretament amb la Vila. Llicenciat en Filosofia i Lletres per la UAB i amb un màster en Història Medieval, Cortés ha estat professor d'ensenyament secundari, batxillerat i COU a diversos centres educatius fins al 2003 i també ha treballat ocasionalment com a arqueòleg.

Tanmateix, des del 1983 ha anat cultivant experiència en l'administració pública començant com a tècnic superior del Departament de Treball de la Generalitat (1989-1993) per posteriorment passar ja al 2004 com a tècnic de Protocol, Relacions ciutadanes i Arxiu de l'EMD de Valldoreix fins a l'actualitat.

A més a més, durant els darrers anys també ha estat vinculat al món de les Entitats Municipals Descentralitzades (EMD) com a representant de les EMD de Catalunya i d'arreu de l'Estat. 

Pel que fa a la seva experiència en el món associatiu, Cortés ha estat membre fundador i director del Museu de Valldoreix; secretari de l'Associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix; fundador i president de Valldaureix; president de la Societat Catalana de Genealogia, Heràldica, Vexil·logia, Sigil·lografia i Nobiliària; i membre fundador de la Societat Iberoamericana de Genealogía e Historia.