Més d'un miler d'infants i joves diuen la seva als Pressupostos Participatius de Sant Cugat

Construir un laberint de vegetació per jugar, un espai de Parkour, instal·lar zones d'estada als parcs per seure en grup i posar cistelles de bàsquet i porteries de futbol als parcs han estat els projectes més votats

Els joves i els infants han pogut votar entre diversos projectes
Els joves i els infants han pogut votar entre diversos projectes | Roger Navarro
Redacció
17 de febrer del 2023
Actualitzat a les 15:38h
Els primers Pressupostos Participatius per a Infants i Joves de Sant Cugat han comptat amb la participació de més d'un miler de persones d'entre 10 i 18 anys de la ciutat, un 12,9%. En total, hi han votat 1.262 infants i joves, i el 70% dels quals s'han fet de manera digital. En aquest procés es decidia el futur de 200.000 euros del Pressupost municipal.

Els quatre projectes guanyadors, dos votats d'entre les propostes fetes pels infants i dos d'entre les que van fer els joves, han estat construir un laberint de vegetació per jugar, un espai de Parkour, instal·lar zones d'estada als parcs per seure en grup i posar cistelles de bàsquet i porteries de futbol als parcs.

Les propostes fetes i votades específicament pels infants i joves de Sant Cugat s'han sumat, per primera vegada, a les que ha pogut decidir la ciutadania en general per cadascun dels barris. Així, l'Ajuntament ha volgut fer una aposta per potenciar la participació de la població més jove a l'hora de decidir com volen ser la seva ciutat.

El procés s'ha treballat a través dels Consells d'Infants i de Joves, que han fet quatre sessions per poder recollir les propostes entre els seus centres educatius i prioritzar-les de cara a les votacions.

Oriol Sànchez, regidor de Participació, Barris i Joventut, considera que l'èxit de participació és una mostra de com els infants i els joves "volen decidir com construir el municipi on viuen i que quan s'obren espais de participació, responen amb força".