El dimarts de la gran nevada: Sant Cugat, en alerta per perill alt

A banda de la neu, el Meteocat activa també avisos per vent, acumulació de pluja i l'estat de la mar

Les vies de Rodalies a Sant Cugat
Les vies de Rodalies a Sant Cugat | Xavier Segura
Redacció
06 de febrer del 2023
Actualitzat a les 19:14h
El dia de Nadal de 1962, la neu va envair Catalunya com mai ho havia fet abans. El litoral català, especialment el central, va quedar tenyit de blanc davant la sorpresa generalitzada de la població. A Barcelona, es recorda aquell episodi com "la gran nevada". Doncs aquest dimarts es podria reeditar. Els meteoròlegs preveuen que caigui neu a 19 comarques. Neu que anirà acompanyada de vent, pluja i un onatge especialment intens.
 
 

Nevarà des de l'Empordà fins a les Terres de l'Ebre

A partir del matí s'espera una precipitació extensa i continuada a la meitat est, en forma de pluja i neu, amb algun ruixat a altres punts aïllats. A partir del migdia, s'estendrà arreu del territori i, al final de la jornada, tendirà a fer-se més dispersa a la Catalunya Central, a l'Empordà i al Delta de l'Ebre.

Estan en alerta de perill alt per neu a: el Ripollès, la Garrotxa, Osona,la Selva i el Vallès Occidental. L'alerta és moderada a: l'Alt Empordà, el Berguedà, el Bages, el Solsonès, la Segarra, l'Anoia, el Moianès, l'Alt i Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, Terra Alta, el Baix Ebre i el Montsià.
 

Fort vent al litoral i onatge molt intens

No poden quedar eclipsats per la neu els avisos per vent i la intensitat de l'onatge, que aniran de bracet. Bufarà amb força al litoral i prelitoral, amb algun cop molt fort de manera localitzada. Sobretot a la tarda, l'estat del mar serà molt perillós per navegar i capbussar-se, especialment des del Cap de Roses fins a Barcelona.