1 de 10
Política

La Plataforma +Autogovern per la Floresta planta l'Ajuntament

L'entitat veïnal restarà a l'espera d'obtenir una "resposta a l'alçada" per tal d'ampliar els mecanismes de decisió del barri

La plataforma reclama convertir el Consell de Barri en un Consell de Poble | Cedida
per Sergi Baixas, Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 2 de febrer de 2023 a les 18:31 |

Des de fa tres anys, la Plataforma +Autogovern per la Floresta ha anat participant en diverses reunions amb l'Ajuntament de Sant Cugat per buscar com dotar el Consell de Barri de més competències i capacitat de gestió. Una demanda nascuda arran del "descontentament veïnal" per la ineficàcia de l'actual òrgan i el bloqueig legal d'esdevenir una nova Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) com Valldoreix. 


Així doncs, amb la voluntat d'ampliar els mecanismes de decisió del barri, es va acordar posar en marxa una Comissió Mixta entre el consistori i la Floresta per explorar conjuntament com s'havia d'avançar per donar resposta a aquestes reivindicacions. Unes trobades que, des de la plataforma, aspiraven a dotar-se de seguretat jurídica per deixar de ser un barri per esdevenir un poble.

Funcionament del futur "Consell de Poble", estructura interna, democràcia participativa, definició i traspàs d'atribucions... Una bateria de temàtiques que s'han anat abordant durant els darrers mesos amb la intenció que la proposta "arribés a bon port". 


No obstant això, finalment, la regidora de Participació i Barris ha decidit posar en marxa una nova Comissió d'Estudi per modificar el Reglament dels Consells de Barri. Un reglament, lamenten des de la plataforma, de rang inferior al Reglament Orgànic Municipal (ROM) i al Reglament del Parlament de Catalunya (RPC) i, per tant, sense potestat per abordar els reclams florestans.

Davant d'aquest moviment de l'executiu tripartit, l'entitat, decebuda, va decidir la setmana passada en assemblea plantar el consistori i no continuar participant de les reunions de la Comissió Mixta. "Estem convençuts que aquesta és una via oberta per avançar en una major capacitat de decidir i que, tard o d'hora, trobarem una resposta a l'alçada", sentencien en un comunicat.   

 

Participació