Neus José serà la presidenciable d'Independents a l'EMD de Valldoreix

La formació, nascuda del descontentament polític, es conjura com a opció "eficient, transparent i centrada en el servei a la ciutadania"

Imatge de l'acte d'ahir d'Independents per la presentació de la candidata presidenciable a l'EMD de Valldoreix
Imatge de l'acte d'ahir d'Independents per la presentació de la candidata presidenciable a l'EMD de Valldoreix | Sergi Baixas
01 de febrer del 2023
Actualitzat a les 12:04h
El Club Esportiu Valldoreix ha acollit la presentació de lafutura candidata presidenciable d'Independents. L'actual presidenta de l'Associació de Veïns i Propietaris de Valldoreix, Neus José, va anunciar ahir davant d'una cinquantena d'assistents que liderarà una llista conjurada com a agrupació electoral "independent, independentista i lliure". Un pas endavant de cara a les eleccions municipals del 2023 que, en el cas de la figura de l'alcaldable santcugatenc, encara està per decidir.

"Naixem per obrir les institucions i posar-les a l'abast de la ciutadania", ha reivindicat José presentant-se com a única opció electoral que no rep ordres de cap partit polític. "Treballarem per aquells projectes de la Vila que volem tothom, i no per aquells que es prenen a l'interior de despatxos mentre parlen de repartir-se el poder", ha reblat la valldoreixenca que ostentaria la vocalia d'Independents en cas d'obtenir els vots suficients però no poder esgarrapar la presidència.
 

Neus José serà la candidata presidenciable a l'EMD de Valldoreix Foto: Sergi Baixas


"Som gent del poble preocupats pel futur, d'esperit crític, que no militem a cap partit i que ens estimem Sant Cugat i Valldoreix", ha exposat el promotor de la candidatura local, Artur Royo. "Volem un govern municipal independent, eficient, transparent i centrat en el servei a la ciutadania. Ens esforçarem molt a canviar la realitat actual", ha remarcat davant la "desconfiança i rebuig" que, assegura, generen els partits polítics actuals recordant l'esperit de l'1 d'Octubre. Així doncs, es comprometen a tenir un tracte més proper amb la ciutadania per entendre millor les demandes i necessitats del veïnat acompanyada d'una exemplar gestió dels diners públics

"El nostre objectiu és aconseguir prou regidors i vocals per esdevenir decisius en la governança de les administracions", ha reivindicat Joan Contijoch apel·lant a aquella ciutadania "decebuda" que està sospesant no anar a votar o fer-ho en blanc a les pròximes eleccions municipals. En aquesta línia, són conscients de les dificultats a les quals s'enfrontarà la seva candidatura, però auguren ser capaços de transmetre una "alenada d'aire fresc" amb uns fonaments basats en la "nova política"; tot i rebutjar el model assembleari.

Així, aposten per construir unes llistes electorals de manera democràtica i directa; amb limitacions de dos mandats; comptar constantment amb una participació ciutadana "real i efectiva" per la presa de decisions; combatre contra la corrupció; i rendir comptes en cas d'incompliments. Això sí, com a línia vermella, descarten pactar amb cap dels partits polítics del 155 (PSC-PP-Cs). 

Durant els pròxims dies, Independents desenvoluparà un programa electoral a partir d'una escolta activa als problemes, demandes, queixes, suggeriments i aportacions del veïnat.