1 de 10
Cultura Popular

Els Geganters 2023: balanç, renovació de junta i nous objectius

La setmana passada, l'entitat santcugatenca va celebrar una assemblea ordinària per aprovar el pressupost del 2023

L'encesa de la Flama del Canigó 2022 | Sergi Baixas
per NacióSantCugat, Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 30 de gener de 2023 a les 12:56 |

Després d'un any d'èxits malgrat continuar encotillats per la pandèmia, els Geganters de Sant Cugat escalfen motors per tornar a viure una temporada inoblidable. Emmarcats en la celebració del 35è aniversari del Joan i la Marieta, l'entitat va participar el curs passat en més d'un centenar d'activitats arreu del país i fora de fronteres -com la visita a la ciutat agermanada italiana d'Alba-.

De cara l'any vinent, fa dues setmanes, l'entitat va celebrar una assemblea ordinària on van aprovar el tancament comptable de l'any passat i van donar llum verda al pressupost del 2023


A més, durant la cita, també es va definir el calendari i els nous objectius d'enguany amb la mirada posada a organitzar una "bona trobada gegantera" per la Festa Major. Pel que fa als projectes enfocats a l'horitzó, destaquen: la fabricació del gegant Joan de goma; donar continuïtat a la campanya «Amics del Joan i la Marieta»; la redacció del protocol d’ús i manteniment dels gegants; la convidada d’un gegant inclusiu per Festa Major; la proposta de trobada gegantera per Festa de Tardor; i la incorporació d’espardenyes de set vetes en la vestimenta dels gegants.
 

Calendari d'activitats dels Geganters de Sant Cugat per al 2023


Finalment, també cal apuntar a la renovació de la junta que comptarà amb Marc Gómez com a cap de colla; Ferran Ballester com a president; Anna Fabre com a secretària; Cristina Sedeño com a tresorera; i Ramon Brugera com a vicepresident. 

 

Participació