Els autobusos ja no tornaran a passar per la plaça de Lluís Millet

L'objectiu és pacificar i millorar la seguretat a l'entorn de l'estació de FGC

Bus Sant Cugat
Bus Sant Cugat | Adrià Costa
Sergi Baixas
25 de gener del 2023
Els autobusos urbans ja no tornaran a circular per la superfície de la plaça de Lluís Millet, un dels espais més concorreguts de Sant Cugat amb un trànsit de més de sis milions de persones anuals amb la voluntat de millorar la seguretat de l'entorn de l'estació de FGC. 

Segons ha informat l'Ajuntament, finalment es consolida la modificació provisional arran del despreniment d'un balcó a l'avinguda de Lluís Companys, que va portar a traslladar la parada als carrers Àngel Guimerà, Martorell i Safareigs el setembre passat. Així doncs, a partir d'ara els autobusos també passaran pel túnel de sota de la plaça.

"Hem analitzat els canvis que vam posar en marxa al setembre i els resultats són bons", va exposar ahir la tinència d'alcaldia de Serveis Urbans, Pere Soler, durant el consell de barri del Nucli Antic. "Consolidem definitivament la retirada de pas dels autobusos per la plaça de Lluís Millet per pacificar l'entorn sense perdre la connectivitat del bus amb els FGC", va afegir el socialista. 

Amb tot plegat, la nova distribució de la parada central de la xarxa urbana d'autobusos queda així:  

L1 (direcció Plaça dels Pins – Mira-sol): El bus circula des del carrer Lluís Companys cap a la rotonda c. Martorell, on té la PARADA. Posteriorment segueix per av. Enllaç i pg. Olabarria. 

(L1 - direcció Torrent dels Ferrussons): Aquesta línia segueix fent parada al carrer Safareig.

L2 a, b i c (direcció Rbla. Celler): El bus passa pel túnel de sota la pl. Lluís Millet i té la PARADA al carrer Àngel Guimerà.

L2 a, b i c (direcció El Colomer i Turó de Can Mates): El bus es circula des del carrer Lluís Companys cap a la rotonda c. Martorell, on té la PARADA. Posteriorment segueix per av. del Carril.

Línia interurbana (A6): El bus passa pel túnel de sota la pl. Lluís Millet i té la PARADA al carrer Àngel Guimerà.

Línies nocturnes (N61, N62 i N64): El bus circula des de l’av. Lluís Companys en direcció al carrer Safareigs, on té la PARADA.