La CUP carrega contra ERC per obrir la porta a concedir el Quart Cinturó: «El Vallès no és una moneda de canvi»

Els anticapitalistes titllen els republicans d'"irresponsables" respecte a la maniobra per desencallar els pressupostos de la Generalitat

Campanya Contra el Quart Cinturó.
Campanya Contra el Quart Cinturó. | Cedida
Redacció
24 de gener del 2023
Actualitzat el 25 de gener a les 17:43h

La CUP ha posat el crit al cel després que ERC hagi anunciat que estaria disposada a obrir el calaix del Quart Cinturó (B-40) per tal dedesencallar la negociació dels pressupostos de la Generalitat amb els socialistes. "Deixem clar que el Vallès no és una moneda de canvi entre el Govern i el PSC; el territori no està en venda i no ho tolerarem", han denunciat els anticapitalistes en un comunicat cridant, alhora, a la mobilització popular

En aquesta línia, els cuparies han lamentat que els republicans posin per damunt els seus "interessos partidistes" davant dels de la comarca per tal de "perpetuar-se al poder". Així doncs, titllen d'"irresponsables i d'insostenibles" als promotors d'aquesta iniciativa en l'actual context d'emergència climàtica i energètica. 

En contraposició, reclamen que es millori l'oferta del transport públic col·lectiu donant resposta a les necessitats de mobilitat del Vallès. Entre d'altres, els cuparies reivindiquen enfortir la xarxa ferroviària intracomarcal.

"És una greu irresponsabilitat seguir apostant pel model de l’asfalt, que ja s’ha demostrat nociu i caduc, i en un moment en què el Vallès registra uns nivells de contaminació per sobre dels límits marcats per l'OMS", han retret denunciant que tirar endavant el Quart Cinturó suposaria "empitjorar la qualitat de vida i la salut de qui hi habita". 

"Mostrem el nostre rebuig i emplacem a totes les forces polítiques a mostrar la seva oposició davant d'aquest nou intent de trinxar el territori i la gent que hi viu", han sentenciat carregant contra altres "macroprojectes" similars com el macrocasino del Hard Rock al Camp de Tarragona o els Jocs Olímpics d'hivern als Pirineus. 

Des de Sant Cugat, l'alcaldable i tinent de Drets Socials, Marco Simarro, ha esbitzat: "Pensem que és un sense sentit continuar fent més autopistes quan vivim una situació de plena emergència climàtica i amb uns nivells de contaminació als vallesos per sobre dels límits establerts per l'OMS. A més, s'ha demostrat repetidament que augmentar les autopistes no redueix el trànsit, sinó que el fomenta encara més".