Així es prepara Sant Cugat davant d'episodis de neu i fred intens

L'Ajuntament ha desplegat un pla especial arran de l'activació del Procicat per tal de prevenir situacions d'emergència

Agents de Protecció Civil i voluntaris de l'ADF alertant els conductors del risc per glaçades
Agents de Protecció Civil i voluntaris de l'ADF alertant els conductors del risc per glaçades | Aj. de Sant Cugat
Redacció
24 de gener del 2023
Actualitzat a les 15:27h

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha emès un avís de situació meteorològica de perill per episodis de nevades aquest dimarts a tot el país. Uns flocs que, fins i tot, han anat caient al llarg del matí a cotes molt baixes -fins a menys de 100 metres- com a la Serra de Collserola i Sant Cugat. Un fet força inusual.

Per tot plegat, i davant l'onada de fred intens que s'allargarà durant les pròximes 48 hores, l'Ajuntament ha desplegat un pla especial arran de l'activació del Procicat per tal de prevenir situacions d'emergència

En primer lloc, l'Ajuntament demana a la població que, en cas de topar amb una persona sense llar que no estigui sent atesa truqui als Serveis Socials o a la Policia Local. El consistori està en coordinació amb el Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) per oferir atenció i allotjament gratuït durant el transcurs del temporal. En aquesta línia, la Creu Roja també està fent seguiment de les persones més vulnerables per detectar possibles necessitats. 

En segon lloc, l'administració local ha repartit una trentena de contenidors amb sal a les Planes i la Floresta perquè el veïnat en pugui fer-ne ús per evitar glaçades als accessos dels seus domicilis. Per la seva banda, l'Ajuntament també llençarà sal a l'entrada de diversos equipaments dels districtes. 

Pel que fa a les carreteres collserolanes, diverses unitats de Protecció Civil i de l'ADF es troben a l'Arrabassada informant els conductors del risc lliscador del terra. Per pal·liar el perill, s'han activat dues màquines llevaneus que van tirant sal per evitar gelades.