1 de 10
EL TEMPS

Les millors imatges de la nevada a Sant Cugat i Collserola

A Barcelona ja han caigut els primers flocs de neu durant aquesta matinada de dimarts, i la cota de neu se situa entre 100 i 300 metres

Imatge de Collserola nevada | Cedida - @alexsnclmnt
per Sergi Baixas, Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 24 de gener de 2023 a les 09:54 |
La neu amenaça pràcticament tot Catalunya i ja comença a deixar els primers flocs a cotes molt baixes. Després d'un cap de setmana congelat, el fred es quedarà durant bona part de la setmana i farà disminuir la cota de neu, de mitjana, entre els 200 i els 400 metres. El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ja ha informat que a primera hora d'aquest dimarts la cota ja ha baixat entre els 100 i els 300 metres.Així doncs, arran de l'arribada de l'anticicló, diversos indrets de l'àrea metropolitana s'han llevat aquest matí amb una tímida enfarinada. La Serra de Collserola s'ha despertat amb un vestit blanc i el veïnat de la Floresta i les Planes (Sant Cugat) observava abstret la caiguda d'uns petits flocs de neu que, en cap cas, han arribat a quallar. 
     

 


 
 

L'enfarinada a Barcelona


És més, Barcelona ja ha vist com queien els primers flocs de neu a la capital. A les zones de Vallvidrera i Roquetes ja queia neu a primera hora en diversos barris de la ciutat.  En zones de Nou Barris, Sant Andreu i per sobre de la Ronda de Dalt han observat com queia aquesta fina neu de cota baixa. Des de l'Observatori Fabra també han informat d'aquests primers flocs a Barcelona (i el Baix Llobregat), amb una neu pràcticament testimonial.

Neu a Barcelona, el Maresme, el Baix Llobregat, el Vallès...

No només a les zones de la capital han caigut nevades a primera hora del matí d'aquest dimarts. També s'han registrat a Sabadell, Alella, Begues, Bellaterra o Sant Fost de Campsentelles
  Per això, el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha activat l'avís de perill per neu aquest dimarts, que començarà a les comarques de la demarcació de Girona i de l'àrea de Barcelona, on es mantindrà durant bona part del dia. De cara al vespre, però, es desplaçarà al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre.
 
L'anticicló s'ha tornat a dirigir cap a Catalunya precipitant els termòmetres als nombres negatius. Davant d'aquesta persistent onada de fred, diversos municipis d'arreu del país estan batent rècords històrics amb xifres sota zero. Aquest dilluns, al Vendrell (-5,2 °C) i a Vinyols i els Arcs (-3,6 °C) s'han batut rècords de temperatura mínima.
 
Davant d'aquesta onada de fred i neu, Protecció Civil ha activat el Pla Neucat en nivell de prealerta i recomana "molta prudència en la mobilitat", sobretot en cas de trobar gel a la calçada. A banda, també demana "extremar les precaucions amb els aparells de calefacció als habitatges", a més de garantir una ventilació correcta.

Altres notícies que et poden interessar
 

Participació