Barcelona intentarà tornar a tenir un pastor a Collserola

Malgrat una prova pilot complicada, la voluntat continua sent reduir la biomassa de les franges de seguretat per la prevenció d'incendis forestals

El ramat d'ovelles del pastor de Montcada i Reixac, José Montoya
El ramat d'ovelles del pastor de Montcada i Reixac, José Montoya | PNC
Redacció
20 de gener del 2023
Després de la complicada prova pilot de l'Ajuntament de Barcelona per recuperar el pasturatge a Collserola amb un ramat de 300 cabres i ovelles, el consistori de la capital catalana intentarà tornar a tenir un pastor. Cal recordar que l'anterior, Dani Sánchez, va marxar del projecte amb diversos retrets i exterioritzant els problemes amb els quals es va haver d'enfrontar. "Ho vaig passar malament pels animals", va arribar a criticar el ramader lamentant l'experiència viscuda i tancant la porta a repetir l'any vinent.

Malgrat tot, l'administració local ha obert un nou contracte amb la mateixa voluntat de reduir la biomassa de les franges de seguretat del vessant barceloní de la Serra amb la mirada per la prevenció d'incendis forestals a partir de la reintroducció del pasturatge històric. 

Amb una retribució salarial de 13.300 euros, el contracte tindrà una durada de 12 mesos amb dos anys prorrogables, tot i que el servei tan sols es realitzarà durant un període estimat de 3 mesos entre març i juny en funció de les condicions climàtiques.
 

Contracte de l'Ajuntament de Barcelona pel servei de pastura a Collserola by Sergi Baixas on Scribd