El tripartit refusa l'escomesa de Junts i Cs per l'«empitjorament» de l'estat de la ciutat

El regidor de Serveis Urbans, José Gallardo, ha lamentat la motivació "electoralista" de la moció

El regidor de Serveis Urbans, José Gallardo
El regidor de Serveis Urbans, José Gallardo | Aj. de Sant Cugat
18 de gener del 2023
Actualitzat a les 17:54h

Les "deficiències" de la via pública tensen el ple de Sant Cugat. Aquest dilluns, arran d'una moció presentada per Cs sota la premissa de reclamar més inversió pel manteniment preventiu de la ciutat, el tripartit es va haver d'afrontar en solitari a les queixes de les dues forces de l'oposició. 

Entre d'altres, el text exigia arranjar aquelles voreres i vies en mal estat; posar fil a l'agulla al sistema de drenatge pluvial per evitar que es repeteixin episodis d'inundacions; solucionar la problemàtica del paviment lliscant de la plaça d'Octavià; controlar el creixement dels escocells; i reforçar les eines dels serveis de neteja

"Entenem aquesta moció com un toc d'atenció a l'estat de la ciutat", va iniciar la regidora de Junts, Cristina Paraira, el seu parlament. "Nosaltres també creiem que l'estat general ha empitjorat, però també sabem que tenir una ciutat en perfectes condicions de revista és impossible i entenem la dificultat de poder gestionar una ciutat com la nostra", ha apuntat destacant la gran quantitat d'arbrat que genera fulles i aixequen voreres. "Tot i això, votarem a favor perquè la situació és millorable i cal destinar-hi més recursos", ha sentenciat.

"Després de sentir-los parlar, ja no sé si estem parlant de Sant Cugat, Badgad o Diwaniya", ha retret el regidor de Serveis Urbans, José Gallardo, lamentant que s'utilitzi el manteniment de la ciutat amb finalitats electoralistes. Davant de les crítiques, Gallardo ha detallat la tasca feta durant el mandat recordant la bateria d'inversions per arranjar i asfaltar desenes de carrers i els centenars d'actuacions de la Brigada Municipal. Amb tot, el socialista va carregar contra la "falta de coneixement" i "afirmacions errònies" que es recull, assegura, en el text de la moció taronja.

Per la seva banda, el portaveu de Cs, Aldo Ciprian, va defensar la presentació de la moció motivada per l'última nota de l'Observatori Sociològic de Sant Cugat on s'observa la més baixa de l'històric. A més, ha denunciat que l'Ajuntament estigui tirant endavant ara actuacions a correcuita a les portes de les eleccions municipals.

La moció va acabar sent rebutjada per la majoria absoluta de l'executiu d'esquerres.