De Sant Cugat al Kremlin: convocada una acció de protesta per aturar la guerra a Ucraïna

La Plataforma de Pensionistes busca generar una "espurna" per remoure consciències a favor de la pau

La Plataforma de Pensionsites convoca una acció de protesta per la guerra d'Ucraïna
La Plataforma de Pensionsites convoca una acció de protesta per la guerra d'Ucraïna | Sergi Baixas
18 de gener del 2023

El pròxim 24 de febrer farà un any de l'inici de la guerra d'Ucraïna. Un cru conflicte amb desenes de milers de morts que continua endavant sense un clar final a l'horitzó. Per aquest motiu, la Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat ha volgut agafar la iniciativa i està organitzant una "concentració massiva" per protestar contra l'ofensiva russa liderada per Putin. 

"Cada dia hi ha morts i, mentrestant, aquí continuem indiferents amb la nostra quotidianitat", han criticat des de l'associació local en una roda de premsa. "El nostre objectiu és interpel·lar a totes les entitats de la ciutat per, en un acte d'unitat, remoure consciències", han exposat des del col·lectiu amb la missió d'aconseguir fer "bellugar" la ciutadania. 
 

La comunitat local ucraïnesa alça la veu contra la guerra encetada per Putin Foto: Sergi Baixas


"Estem al final de les nostres vides i ens dol veure cada dia les imatges del conflicte. Nosaltres venim d'una generació de postguerra i sabem el que és passar-ho malament", han lamentat els pensionistes santcugatencs aspirant que ningú més hagi de viure una situació similar. "Tant de bo fóssim capaços de generar una espurna que acabés desembocant en una negociació per la pau", han sentenciat amb la mirada posada al Kremlin i a Vladímir Putin.

Per tot plegat, en un clam de força, la plataforma es posarà aviat en contacte amb totes les entitats i associacions de la ciutat per organitzar plegats un acte de protesta que, en principi, tindria lloc pel mateix 24 de febrer; tot i que finalment podria avançar-se uns dies per evitar coincidir amb la marxa prevista per la mateixa efemèride a Barcelona.