ENQUESTA | Creus que s'hauria de «replantejar» el projecte de Ragull Centre?

Vota i participa a l'enquesta de NacióSantCugat

L'alcaldessa, Mireia Ingla, durant la presentació del nou Ragull Centre.
L'alcaldessa, Mireia Ingla, durant la presentació del nou Ragull Centre. | Raquel Pérez - Ajuntament de Sant Cugat
Redacció
20 de gener del 2023
Actualitzat a la 13:56h
En pocs dies farà un any de l'aprovació definitiva de la minuta del conveni urbanístic amb Laboratoris Ferrer que permetia tirar endavant el polèmic projecte de "Ragull Centre". Una operació publicoprivada que naixia amb la voluntat de transformar uns terrenys industrials en desús del polígon deCan Magí a un nou nucli urbanitzat al barri del Monestir-Sant Francesc. En total, 72 habitatges de lloguer assequible -representant el 61% del parc habitacional total- a més de 3.200 m2 de locals comercials, 2.800 m2 d'equipaments i 300 places d'aparcament soterrat. Tot plegat, adornat com a nou espai públic urbanitzat i enjardinat.

Un projecte elaborat de la mà del tripartit d'esquerres (ERC, PSC i la CUP) per donar resposta a l'emergència habitacional que pateix la ciutat. No obstant això, el projecte va topar ràpidament amb una oposició frontal tant política -Junts i Cs- com veïnal de l'entorn de l'avinguda de Cerdanyola. Una preocupació que, bàsicament, se centrava en l'alçada original dels dos edificis previstos d'11 plantes. Ara, però, amb el nou redisseny de les torres per aplacar aquesta animadversió, ja s'estaria parlant d'uns edificis esglaonats més compactes amb alçades de planta baixa +5, planta baixa +6 i planta baixa +7. 

Per la seva banda, Junts ja va fer un pas als tribunals portant el conveni del projecte amb Laboratoris Ferrer al Jutjat del Contenciós-Administratiu de Barcelona per "posar fre a aquest nyap urbanístic" que, asseguren, és "absolutament contrari a l'interès públic" i "desballesta el model urbanístic" de la ciutat. 

A més a més, aquest dissabte, el PSC, una de les tres potes del tripartit, ja s'ha desmarcat dels seus companys de l'executiu i aposta públicament per "replantejar" el projecte.

I tu, com ho veus? Vota i participa a l'enquesta!