La CUP posa el crit al cel davant la nova onada de feminicidis

Els anticapitalistes recorden els recursos a l'abast de la ciutadania que ofereix l'Ajuntament de Sant Cugat

Ariadna Sierra i Marco Simarro durant la roda de premsa
Ariadna Sierra i Marco Simarro durant la roda de premsa | Cedida
18 de gener del 2023

Durant les tres primeres setmanes de l'any, a l'Estat espanyol ja s'han registrat sis feminicidis que s'afegeixen a altres casos d'agressions sexuals contra les dones denunciades arreu del país. En aquest context alarmant, la CUP ha convocat una roda de premsa per exposar públicament aquesta preocupant nova onada de violència masclista i recordar que els recursos que ofereix l'Ajuntament a la ciutadania per combatre aquesta xacra. L'any passat, el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) va atendre 138 víctimes santcugatenques per violència masclista.

"Cal una resposta ràpida perquè s'aturi immediatament la violència contra les dones i deixar enrere, d'una vegada per totes, el masclisme i la cultura patriarcal mentre barrem el pas a discursos i situacions que no són justificables ni permissibles", ha reivindicat la número 3 de la CUP a les eleccions municipals,Ariadna Sierra

"No volem més paraules buides mentre es persegueix i reprimeix l'autoorganització i l'autodefensa popular per denunciar la violència que patim", ha clamat Sierra mentre reivindicava de "necessitat" la feina de col·lectius com Hora Bruixa i el Comitè 8 de Març. En aquesta mateixa línia, la cupaire també ha mostrat el seu suport a les set joves encausades de 8 Mil Motius que s'enfrontaran aviat al judici pel tall de vies durant la vaga feminista de 2018. "Aquell dia érem moltes i han rebut elles", ha reblat sobre un judici "injustificable" que tan sols, assegura, pot acabar en absolució i que denota una voluntat "criminalitzadora i alliçonadora".
 

L'alcaldable de la CUP Marco Simarro amb la núm.3 de les llsites Ariadna Sierra Foto: Cedida

Prevenció i sensibilització


Per la seva banda, l'alcaldable Marco Simarro, ha fet un repàs de les eines i les actuacions de l'administració per combatre la violència masclista. "Independentment de l’àmbit més de sensibilització i de prevenció, pensàvem que era molt important reforçar els serveis que garanteixen una atenció material a les dones del municipi que ho necessitin", ha assenyalat el cupaire ressaltant l'augment de recursos destinats tant al SIAD com al SAI LGTBI.

"És indispensable posar a l'abast tots els recursos i esforços necessaris per lluitar contra aquestes desigualtats estructurals", ha afegit Simarro amb el compromís de continuar reforçant aquests equipaments. En aquest sentit, cal recordar que la Casa Mònaco (avinguda de Gràcia núm. 50) ofereix atenció i orientació contra la violència masclista, a més d'assessorament jurídic i psicològic.