L'Assemblea pel Clima insta a reactivar el reaprofitament alimentari de les escoles de Sant Cugat

Un projecte paralitzat que neix amb la voluntat de reaprofitar el menjar sobrant dels menjadors escolars

El programa es centra en el reaprofitament alimentari del menjar sobrant dels menjadors escolars
El programa es centra en el reaprofitament alimentari del menjar sobrant dels menjadors escolars | Scolarest
17 de gener del 2023
Actualitzat a les 16:27h

L'Assemblea pel Clima insta l'Ajuntament a desbloquejar els impediments administratius i tècnics per adherir-se al programa Recooperem impulsat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental. Un projecte paralitzat que neix amb la voluntat de reaprofitar el menjar sobrant dels menjadors escolars a partir del seu congelament en tàpers i la seva redistribució a diverses entitats socials de la ciutat.

Durant l'Audiència Pública del ple de gener, el portaveu de l'associació Joan Casanova ha exposat, sota una mirada "constructiva", que fa més de dos anys que intenten sumar-se al projecte d'"alt interès" per a la ciutat, però sempre han acabat topant amb diversos obstacles. Entre d'altres, asseguren, la falta de coordinació entre els diversos actors implicats o l'espatllament dels congeladors. "Hem tingut paciència", han brandat insistint en el fet que es prenguin solucions urgentment per poder-hi participar i reactivar el programa. 

Per la seva banda, la Comissionada per l'Emergència Climàtica, Alba Gordó, ha reconegut que el projecte es va veure "estroncat" arran de la pandèmia tan bon punt quan s'acabava de posar en marxa a l'escola Collserola. No obstant això, la republicana també ha avançat que aviat el projecte de reaprofitament alimentari tornarà a posar-se en marxa i es veurà replicat a altres centres educatius com el Thau, Joan Maragall i del Pi d'en Xandri. Un impuls que arribarà després de trobar-se amb altres "dificultats" derivades arran de la falta de voluntaris que ha provocat l'endarreriment de la seva reactivació.