Illa elogia Soler per haver fet funcionar el tripartit: «Us n'heu sortit»

El primer secretari del PSC fa costat a la candidatura del socialista santcugatenc de cara a les pròximes eleccions municipals del 2023

Salvador Illa donant suport a la candidatura local de Pere Soler
Salvador Illa donant suport a la candidatura local de Pere Soler | PSC- Raquel Pérez
14 de gener del 2023
Actualitzat el 16 de gener a les 20:31h

El Celler Modernista es tenyeix de roig. El primer secretari del PSC, Salvador Illa, s'ha desplaçat aquest dissabte al matí fins a Sant Cugat per donar suport a la revalidació de la candidatura local de Pere Soler de cara a les eleccions municipals del 2023. Un lideratge que el santcugatenc entoma per tercera vegada amb l'esperança de tornar a governar en un acte amb més de 150 assistents i abrigallat de bona part de la plana major local, comarcal i nacional.

Una escomesa electoral que, val a dir, els socialistes abordaran enguany des de l'interior d'un govern tripartit després d'aconseguir configurar un executiu amb ERC i la CUP que va permetre posar fi a 32 anys consecutius d'alcaldies convergents. Un pacte d'esquerres que, en paraules d'Illa, inicialment, "no es veia gens clar". Tot i això, després de diverses reunions de discussió i bons arguments, es va acabar de "convèncer" un reticent consell nacional. "Us n'heu sortit", ha reconegut el primer secretari. "Vull agrair-vos la tenacitat, la feina feta i el compromís que heu demostrat. Sou un exemple de la política útil", ha afegit Illa reivindicant el mèrit de l'agrupació local per haver estat capaç de teixir aliances i consolidar un pacte "fructuós" deixant ja enrere els temps difícils. 

"Quan tothom ens donava per morts, vam aguantar el pal de la bandera i vam resistir", ha recordat Soler sobre l'any 2015 després d'heretar la formació sota l'amenaça de desaparèixer. Una conjuntura ja superada que ha anat evolucionant fins a tenir inclús l'"oportunitat històrica" de vertebrar un tripartit. "Vam decidir unir-nos enfocant-nos únicament en el que ens unia en l'àmbit local mentre defugíem d'allò que ens separava a escala nacional. I sí, forces antagòniques vam aconseguir pactar en la discrepància donant pas a un clima de diàleg i entesa", ha assenyalat celebrant haver "canviat el rumb de la ciutat" i endreçar "dinàmiques perverses" en la gestió de l'Ajuntament. 

"El PSC ha aportat solvència, diàleg, transparència, compromís i treball; ajudant a consolidar un govern pel qual ningú donava un duro", ha reblat Soler. "Estem molt orgullosos de la feina feta", ha afegit després d'"esmerçar tots els esforços" en un mandat complex marcat pels efectes del temporal Glòria, la pandèmia i l'actual crisi de la inflació. 

"Sant Cugat avança amb pas ferm i decidit, i cal potenciar-la" ha continuat remarcant l'alcaldable amb la mirada posada en impulsar més polítiques en matèria social, econòmica i de seguretat. Tot plegat, en municipi on considera cabdal continuar creant ocupació i aixecar equipaments mentre es manté una actitud d'escolta activa davant de les necessitats del veïnat. 

Replantejar el Ragull Centre


En aquesta línia, i davant d'una ciutat que qualifica d'"heterogènia", Soler ha fet sonar la primera nota discordant de la campanya electoral i ha apuntat que caldria "replantejar" el polèmic projecte del Ragull Centre-impulsat des del propi tripartit- per deixar que la ciutadania pugui dir la seva sobre com s'ha de "vertebrar" la nova avinguda de Cerdanyola. 

Durant l'acte, també s'ha fet esment a la importància de l'EMD de Valldoreix amb un parlament inaugural de la vocal socialista de la Vila, Susanna Casta, i on s'ha reivindicat la figura del pròxim candidat presidenciable consensuat per les esquerres, Juanjo Cortés

Als últims comicis, el PSC va esdevenir la tercera força més votada de la ciutat amb prop de 3.550 vots que van acabar traduint-se en quatre regidories.