La ciutadania puntua la qualitat de vida de Sant Cugat

Les Dades Obertes de Ciutat analitzen la percepció del veïnat davant de les actuacions de l'Ajuntament

Els santcugatencs assenyalen l’impuls de la mobilitat sostenible com un aspecte clau per mantenir la qualitat de vida de la ciutat
Els santcugatencs assenyalen l’impuls de la mobilitat sostenible com un aspecte clau per mantenir la qualitat de vida de la ciutat | Albert Canalejo - Aj. de Sant Cugat
11 de gener del 2023

"Garantir la qualitat de vida de Sant Cugat". Aquesta és la principal conclusió que es desprèn de les Dades Obertes de Ciutat (DOC) avançades aquest dimarts pel govern durant el tradicional esmorzar amb la premsa on es va fer una valoració del transcurs del mandat del tripartit (ERC-PSC-CUP). Així doncs, el 93,8% dels santcugatencs considera que una de les prioritats de l'Ajuntament ha de ser garantir aquest aspecte de cara al futur, segons una enquesta realitzada a 800 veïns durant el passat mes de novembre.

Una qualitat de vida que 9 de cada 10 santcugatencs atribueixen a l'"essència de l'èxit" de la ciutat. Tot plegat, amb la mirada posada en un model urbanístic que, segons el 80% del veïnat, hauria de mantenir un rumb paral·lel als criteris de sostenibilitat i amb la consolidació de més espais verds i esportius

En la mateixa línia, el 90% reclama que l'Ajuntament agafi la responsabilitat d'avançar en la modernització del municipi per tal de preparar-la als "reptes dels nous temps". Una exigència que, indissociablement, també s'ha de concebre al voltant dels deures en matèria d'emergència habitacional recollida en un primer avanç del DOC.

Pel que fa a altres aspectes, el 30% de la població considera que la gestió dels entorns escolars ha millorat en els darrers quatre anys enfront d'un 10% que ha empitjorat -la resta creu que segueix igual-. Uns percentatges que s'assimilen davant la pregunta "Creus que la sensibilitat per la sostenibilitat de l'Ajuntament és major, igual o menor que fa quatre anys?" amb un 37% a l'alça i un 10% a la baixa.

En l'àmbit de mobilitat, prop del 75% del veïnat creu que el consistori ha de continuar emprenent mesures per tal que l'ús del cotxe no afecti la qualitat de vida de la ciutat; mentre que tan sols un 15% s'hi mostra en desacord. Unes xifres que resulten idèntiques davant el qüestionament per l'impuls de la xarxa local de carrils bici.

Finalment, també destaca el resultat de la pregunta sobre el projecte del nou edifici per l'escola de La Mirada enmig del bosc de Volpelleres amb prop d'un 75% a favor i un 10% en contra. 
 

Presentació de les Dades Obertes de Ciutat sobre la Qualitat de Vida by Sergi Baixas on Scribd