Suspès el judici de 8 Mil Motius per un «error del jutjat»

Segons el col·lectiu de joves, s'hauria perdut documentació important del procés

Concentració de suport a les detingudes del col·lectiu 8 Mil Motius
Concentració de suport a les detingudes del col·lectiu 8 Mil Motius | Sergi Baixas
09 de gener del 2023
Actualitzat a les 17:48h

El judici a les set noies de 8 Mil Motius s'ha suspès a menys de 48 hores de la seva celebració arran d'un "error del jutjat". Segons el col·lectiu feminista i anticapitalista, s'hauria "perdut documentació important" en el traspàs dels documents del cas del Jutjat d'Instrucció de Rubí als Jutjats de Terrassa; fet que ha acabat motivant l'ajornament de la cita. Cal recordar que cadascuna de les noies s'enfronten a tres anys de presó i una suma col·lectiva de 26.000 euros de multa per desordres púbics arran d'untall de vies a l'estació de FGC de Sant Cugat en el marc d'una vaga feminista l'any 2018.

"A dos dies vista, això suposa un nou desgast per la preparació emocional, jurídica, tècnica i política que requereix que et jutgin", han denunciat a través de les xarxes socials. "Després de 5 anys, ens segueixen condemnant a la pena de banqueta, deixant-nos a mercè dels seus terminis inacabables", afegeixen després d'aquesta notificació a última hora.

No obstant això, reivindiquen que les mostres de solidaritat rebudes durant les darreres setmanes només ha fet que "enfortir-les" per tal d'enfrontar-se a la futura data. Un judici polèmic que s'ha viralitzat arreu del país davant d'una denúncia emmarcada en un discurs de "repressió i persecució institucional contra el moviment feminista". 

Hi haurà més informació.