Junts declara la guerra a les pintades i gargots

El principal partit de l'oposició també demanarà revisar el règim sancionador per evitar aquesta mena de comportaments incívics

Pintades al centre de Sant Cugat
Pintades al centre de Sant Cugat | Sergi Baixas
S.B.
09 de gener del 2023
Junts per Sant Cugat (JxSTC) declara la guerra a les pintades i gargots a la via pública. Segons el principal partit de l'oposició, aquesta pràctica "incívica" ostenta un pes important en l'empitjorament de la percepció ciutadana pel que fa a l'estat de la ciutat

En aquesta línia, destaquen que quan es produeixen sobre edificis públics, és el propi Ajuntament qui vetlla per la seva correcció, repintant o aplicant els tractaments que siguin necessaris, amb un cost "molt rellevant i inevitable". Una despesa anual que ronda al voltant dels 55.000 euros per a les arques municipals.

No obstant això, també recorden la limitació del consistori a l'hora d'actuar en altres espais privats. Per aquest motiu, durant el pròxim ple de gener, JxSTC demanarà redactar un conveni que permeti l'administració local a actuar en aquells espais dels quals no és titular i a assumir-ne part dels costos.

A més a més, plantejaran l'opció d'instar a l'adopció d'un gravamen específic imposat per la Generalitat sobre la comercialització dels productes més habituals en aquesta mena d'actuacions com ara els esprais. 

Finalment, Junts també demanarà revisar i proposar millores en els "mecanismes coercitius" municipals per evitar i sancionar aquesta mena de comportaments.