L'Hospital General acull una de les cabines de crioteràpia més avançades del món

La criosauna permet exposar el cos humà a temperatures d'entre 80 graus i -196 graus durant un període de temps de tres minuts

L'Hospital Universitari General de Catalunya
L'Hospital Universitari General de Catalunya | Hospital Universitari General de Catalunya
Redacció
13 de gener del 2023
Actualitzat a les 14:33h
L'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC) ha incorporat una criosauna a les seves instal·lacions mèdiques. En mans de la doctora Cristina Baró, es tracta d'una de les cabines de crioteràpia més avançades del món que permet exposar el cos humà a temperatures d'entre 80 graus i -196 graus durant un període de temps de tres minuts. A conseqüència d'aquest ràpid contrast, s'alliberen endorfines i substàncies químiques que presenten un gran potencial antiinflamatori i analgèsic.

Segons l'HUGC, els darrers estudis mèdics demostren que els pacients sotmesos a aquest tractament presenten unes recuperacions més ràpides després de les operacions quirúrgiques i que, alhora, les molèsties derivades del pas pel quiròfan desapareixen molt abans.

Entre altres beneficis, la crisauna destaca per la recuperació postoperatòria de lesions osteoarticulars, nervioses o musculars; la millora de la circulació i enfortiment dels vasos sanguinis; la reducció de les microruptures musculars; l'estimulació del sistema immunitari i l'alleugeriment del dolor. Tanmateix, resulta especialment útil per mitigar els efectes de les inflamacions, l'artritis, l'artrosi, la fibromiàlgia, la fatiga crònica, l'esclerosis múltiple, la menopausa, l'estrès i l'alleugeriment muscular.