Maria Carme Planells, guanyadora del Premi de Literari de Valldoreix 2022

El certamen va deixar deserta la categoria juvenil per insuficiència qualitativa en les obres presentades

Els membres del jurat anunciant els guanyadors del Premi Literari de Valldoreix
Els membres del jurat anunciant els guanyadors del Premi Literari de Valldoreix | Cedida
05 de gener del 2023

"Les mans de n'Elisabet", de l'escriptora mallorquina Maria Carme Planells, ha estat l'obra guanyadora del Premi Literari de Valldoreix 2022. El jurat del certamen, que va haver de discernir entre la participació de més d'un centenar d'escrits d'arreu dels Països Catalans, va atorgar la victòria a l'autora de les Illes Balears -amb una dotació econòmica de 2.000 euros i la impressió de l'obra- per "trencar estigmes" en una història que narra el racisme i la discriminació patida pels xuetes mallorquins -jueus conversos al cristianisme-. 

Durant l'anunci dels guanyadors, també es va aprofitar l'ocasió per reconèixer el treball del valencià Manuel Roig Abad -guanyador de l'edició 2021- que, amb "Tempesta de Primavera", ha rebut un accèssit del jurat com a distinció honorífica per una "divertida obra en clau humorística". 

Per la seva banda, també cal destacar que la categoria juvenil ha quedat deserta. Els membres del jurat han decidit que el premi quedés desert arran de la insuficiència qualitativa de les poques obres presentades. Així doncs, consideren que cal replantejar les bases d'aquesta categoria tot i que aposten per continuar fomentant l'escriptura creativa dels joves.