Valldoreix celebra l'arribada de les càmeres de seguretat

Aquestes s'instal·laran a la plaça de Can Cadena, a la plaça dels Ocells, al passeig del Nard i al carrer de la Llebre

Les càmeres de seguretat s'han instal·lat a la rotonda de Can Cadena
Les càmeres de seguretat s'han instal·lat a la rotonda de Can Cadena | Raquel Pérez - Ajuntament de Sant Cugat
22 de desembre del 2022
Valldoreix ha celebrat aquest dijous l'arribada de les noves càmeres de seguretat a Can Cadena i a la plaça dels Ocells. Una reivindicació històrica -i protagonista d'episodis de tensió- que, en paraules del president de l'EMD, ajudarà a combatre la sensació d'inseguretat dels valldoreixencs davant d'una vila que, ocasionalment, resulta víctima d'onades de robatoris per la idiosincràsia geogràfica del districte. 

En una roda de premsa conjunta, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, també ha aplaudit la instal·lació d'aquestes eines "més modernes i digitalitzades" -valorades per 18.000 euros- que contribuiran a garantir la seguretat al conjunt del municipi. Aquestes càmeres, que també efectuaran una funció preventiva, permetran detectar matrícules sospitoses en coordinació amb el cos dels Mossos d'Esquadra i de la resta de policies locals.

Per la seva banda, el regidor de Seguretat, Francesc Carol, ha apuntat que, amb aquesta instal·lació, es dona compliment a una promesa electoral dels republicans que es comprometia a portar càmeres al conjunt dels districtes de la ciutat. "Can Cadena és un punt estratègic perquè suposa un nexe de connexió entre Valldoreix, Mira-sol, La Floresta i Les Planes", ha destacat Carol. 
 

El president de l'EMD, Josep Puig, celebra l'arribada de les reivindicades càmeres Foto: Raquel Pérez - Ajuntament de Sant Cugat

Com funcionaran?


Finalment, el cap de la Policia Local de Sant Cugat, Joaquim Martín, també ha celebrat la posada en marxa d'aquestes càmeres que permetran "optimitzar" el servei del cos municipal a la ciutadania. "Aconseguirem recopilar informació útil de manera sistemàtica que es podrà gestionar des d'una plataforma única", ha apuntat Martin respecte al procés en construcció d'una "muralla virtual". D'aquesta manera, si les càmeres detecten una matrícula involucrada en un crim que estigui recollit en la base de dades dels cossos de seguretat, saltaran les alarmes per a facilitar la seva detenció. 

En aquesta línia, les càmeres estan connectades al sistema de gestió municipal i enregistren imatges ininterrompudament que es poden observar en temps real des del Centre de Control de la Policia Local. Aquestes, carreguen les bateries de manera autònoma durant la nit.

Cal assenyalar que està previst que en els pròxims mesos l'EMD incorpori, pel seu compte, dues noves càmeres al Passeig del Nard amb cantonada a l'avinguda del Baixador i al carrer de la Llebre amb passeig de la Garriga. 

Unes càmeres que s'integraran a la xarxa de la Policia Local com les 90 futures càmeres que ja s'han demanat en un parell de projectes subvencionats pels fons NextGeneration i que s'instal·laran al llarg del 2023.