L'Assemblea pel Clima exigeix sotmetre el desenvolupament de Ca n'Ametller a una consulta ciutadana

Els ecologistes demanen al govern que realitzi una consulta a la població abans d'iniciar el projecte urbanístic

El representant de l'Assemblea pel Clima de Sant Cugat, Isidre Castanyer
El representant de l'Assemblea pel Clima de Sant Cugat, Isidre Castanyer | Aj. de Sant Cugat
21 de desembre del 2022

L'Assemblea pel Clima ha carregat durant el ple de desembre contra el "nou cicle d'especulació i totxo" que s'inicia amb el futur desenvolupament de Ca n'Ametller, l'última gran pastilla urbanitzable de Sant Cugat. Durant l'Audiència Pública, el representant de l'entitat ecologista Isidre Castanyer, va criticar la destrucció dels últims terrenys agrícoles del municipi per respondre als "negocis de l'Ajuntament i dels promotors privats". 

En la mateixa línia, ha brandat contra un cobriment "impensable" de les vies de Renfe valorat en 55 milions d'euros que permetria el desenvolupament del sector. "El govern no entén el significat de l'actual emergència ecosocial, mentre prioritza els interessos privats a les necessitats col·lectives", ha esbitzat Castanyer.

Per tot plegat, des de l'Assemblea pel Clima demanen que s'aturin els projectes urbanístics de l'àmbit i es realitzi una consulta ciutadana per a preguntar a la població si està d'acord o no amb la construcció d'un nou barri, "sotmetent els interessos dels promotors immobiliaris als interessos de la majoria de la població".

Des de l'equip de govern, el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, ha defensat aquesta "proposta de ciutat" en uns terrenys projectats des de fa temps per a un futur desenvolupament, tenint en compte la necessitat de donar resposta a l'emergència habitacional que pateix la població. "Hi ha un interès públic perquè la gent no hagi de marxar de Sant Cugat a causa dels preus del mercat immobiliari", ha esgrimit el republicà.