1 milió d'euros per habilitar noves zones de lleure i restauració a Collserola

La inversió, provinent dels fons europeus NextGeneration, també serviran per fomentar la recuperació històrica i ambiental de les fonts de la Serra

El Parc Natural de Collserola
El Parc Natural de Collserola | Aj. de Barcelona
Redacció
16 de desembre del 2022
L'Ajuntament de Barcelona ha informat aquest dijous que destinarà 1,1 milions d'euros al Parc Natural de Collserola. Aquesta inversió, provinent dels fons europeus NextGenerationEU, es destinarà a habilitar noves zones de lleure i restauració a l'interior del Parc i a la recuperació històrica i ambiental de les fonts de la Serra. 

Aquesta partida s'emmarca en un pla d'una vintena de projectes vinculats a la sostenibilitat per descentralitzar el turisme, crear "nous imaginaris" i millorar la mobilitat a l'àmbit de la capital catalana. El conjunt de les iniciatives, valorades amb un cost de 41 milions d'euros, s'executaran entre 2023 i 2025.

Entre altres, també destaquen millores a l'entorn del Castell de Montjuïc, la remodelació de l'Estació del Nord com a punt d'arribada i sortida per als autocars turístics, i la creació d'un itinerari verd que protegeixi la biodiversitat del rec Comptal al Riu Besòs. A més a més, també s'inclourà el projecte de millores de les platges i les zones d'"Els Banys del Fòrum", la restauració ambiental del parc del Laberint d'Horta i del parc de la Ciutadella, la creació del laboratori d'art urbà de Nou Barris i l'adequació del Museu del Treball i Ciutat a la Fabra i Coats, entre d'altres.