1 de 10
Valldoreix

Desbloquejat el concurs públic per la construcció de la futura Escola de Música de Valldoreix

Dues empreses van recórrer la decisió de l'EMD d'haver-les exclòs del procés per no haver presentat la documentació requerida

El president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig | Sergi Baixas
per Sergi Baixas, Valldoreix, Sant Cugat | 9 de desembre de 2022 a les 18:14 |

La construcció de la futura Escola de Música de Valldoreix portava aturada més d'un any després que dues empreses particulars van decidir impugnar el concurs públic després d'haver-se quedat fora com a candidata pel redactat del projecte de l'edifici. Ara, el Tribunal Català de Contractes ha desestimat els recursos i s'ha posicionat a favor de l'EMD que les havia exclòs per no haver presentat correctament la documentació demanada a les bases de la licitació. 

Tal com ha avançat elCugatenc i ha pogut confirmar NacióSantCugat, la resolució considera l'exclusió empresa per l'administració local s'ajusta a dret, ja que la documentació presentada pels recurrents "no va atendre els requisits i formalitats mínimes de presentació". Així doncs, ara es reactiva el procés del concurs per escollir quina companyia s'encarregarà de l'aixecament del futur equipament. 


Una escola de música, cal recordar, que neix envoltada de polèmica. Des de fa mesos, el govern valldoreixenc de Junts s'ha topat amb una ferma oposició, política i ciutadana, contra aquest projecte valorat en 1,7 milions d'euros. Bona part del teixit associatiu i cultural de la Vila reivindica que la prioritat hauria de ser la construcció d'un edifici cultural polivalent que donés resposta a les necessitats del conjunt de les entitats de la Vila i no només de l'Escola de Música.

Per la seva banda, des de l'executiu sempre s'ha apuntat a la compatibilitat d'ambdós projectes apel·lant a l'avançament en la futura Centralitat, la ubicació on es preveu donar sortida als pròxims espais culturals. 

 

Participació