Junts per Valldoreix presenta un pressupost «continuista» de 9,5 milions d'euros pel 2023

Uns comptes que tornen a anar a la baixa i que generen neguit entre els partits d'esquerres de l'oposició

La vocal d'Economia, Lluïsa Muñoz, presentant el pressupost 2023 durant l'Audiència Pública
La vocal d'Economia, Lluïsa Muñoz, presentant el pressupost 2023 durant l'Audiència Pública | EMD
07 de desembre del 2022
Actualitzat a les 17:34h
El govern de Valldoreix (Junts - PDECat) intentarà aconseguir la llum verda d'aquí a dues setmanes l'aprovació inicial del pressupost 2023; i tot sembla apuntar que haurà de tornar a comptar amb el vot a favor o l'abstenció de Cs per tirar-la endavant. Uns comptes que, en termes generals, s'han vist reduïts en 300.000 euros respecte a l'any anterior i que enguany se situaran en 9,5 milions d'euros. Una xifra que es manté en una tendència a la baixa després de la reformulació de càlcul de l'impost de les plusvàlues per part del Tribunal Constitucional (TC). 

Així doncs, la setmana passada la vocal d'Economia, Lluïsa Múñoz, va presentar els números prudents i "continuistes" en una Audiència Pública no anunciada sense concretar-se tampoc les futures inversions de la Casa de la Vila. 

Pel que fa als ingressos, la majoria provindria de les transferències de l'Ajuntament de Sant Cugat (7,6 milions d'euros), de la Generalitat (650.000 euros) i de la Diputació de Barcelona (525.000 euros); mentre que els prop de 2 milions restants provindrien d'impostos directes, indirectes i taxes municipals. Unes dotacions que serviran per fer front als 4 milions de despeses corrents, 2,7 milions pels sous de la plantilla de l'administració local i 2,6 per la compra de béns corrents i serveis, entre d'altres.

Neguit a les esquerres

Entre les partides pressupostàries, el bloc d'esquerres ha tornat a mostrar la seva preocupació en relació amb la reserva programada al Complex Esportiu de Valldoreix després de la sentència del TSJC que anul·lava la modificació del conveni, ja que no es justificava l'"interès públic".

Pel que fa a les inversions, tan sols apareix una xifra de poc més de 40.000 euros pel manteniment informàtic de l'escola bressol i l'escola Ferran i Clua. Així, es desconeix com es costejarà els reivindicats projectes per a la urbanització de l'avinguda del Baixador o la centralitat de la plaça de Can Cadena. Malgrat tot, s'apunta que les inversions més importants -no detallades- es finançaran gràcies a la suspensió de la llei de despesa del romament de tresoreria.