1 de 10
tecnologia

Sant Cugat perd la candidatura per acollir l'Agència Espanyola de Supervisió de la IA

El Consell de Ministres ha atorgat la victòria a la ciutat gallega de La Corunya

MWC 2019 | José M. Gutiérrez
per NacióSantCugat, Sant Cugat, Catalunya | 5 de desembre de 2022 a les 17:02 |

Aquest dilluns, el govern espanyol ha escollit per unanimitat la Corunya perquè aculli la futura Agència Espanyola de Supervisió de la Intel·ligència Artificial (AESIA). Així doncs, Sant Cugat ha perdut el concurs per hostatjar la seu del primer organisme europeu que s'encarregarà de garantir el compliment de la normativa europea d'aquesta tecnologia i ajudi en la generació d'un ecosistema empresarial i d'investigació en aquest camp.

La candidatura vallesana -impulsada per Cs- comptava amb el suport de la Generalitat i del teixit empresarial de la localitat, a més de la Diputació de Barcelona, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ESADE i la Universitat Politènica de Catalunya (UPC), entre d'altres. 


La candidatura santcugatenca va basar la seva presentació en la implantació de les càmeres de la zona de baixes emissions (ZBE), pels nombrosos centres de transferència de coneixement i de companyies tecnològiques d'alt valor afegit, així com el recent nomenament de Ciutat de la Ciència i Innovació en reconeixement al seu compromís i aposta per l’I+D+I, entre altres coses.

D’on surt l’AESIA?

L'organisme estatal té la seva llavor en l'Estratègia Nacional d'Intel·ligència Artificial i en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, dins de l'Agenda Espanya Digital 2026. La finalitat és establir mesures que avancin cap a un país més verd, digital, cohesionat socialment i territorial, i igualitari. 

Participació