Valldoreix recupera la Milla Solidària amb un sentit homenatge a Elena Degollada

La recaptació de la 6a edició es destinarà a l'Associació Espanyola contra el Càncer i les joguines s'entregaran als nens i nenes ingressats al Parc Taulí de Sabadell

Imatge de la 5a edició de la Milla Solidària de Valldoreix
Imatge de la 5a edició de la Milla Solidària de Valldoreix | EMD
05 de desembre del 2022
Valldoreix deixa enrere la pandèmia i recupera una Milla Solidària amb plena normalitat. En una roda de premsa a la sala de plens de la Junta de Veïns de l'EMD, el govern ha presentat la sisena edició que fomenta l'esperit cooperatiu i solidari més enllà de la competitivitat estrictament esportiva. Així, també s'homenatjarà la figura de l'exvocal recentment traspassada Elena Degollada com a gran impulsora de la iniciativa. 

La cursa se celebrarà el pròxim 18 de desembre amb l'Institut Arnau Cadell com a punt de sortida i arribada; on també s'organitzarà una xocolatada i hi haurà un castell inflable per incentivar el caliu veïnal durant tota la jornada. 

Set categories correran en diferents circuits i horaris: 11.30 h: Infantils -nascuts 20010/11- 800 metres; 11.40 h: Alevins -nascuts 2012/13- 800 metres; 11.50 h: Benjamins -nascuts 2014/15- 800 metres; 12 h Pre-benjamins -nascuts 2016/17- 400 metres; 12.10 h: Pares, Mares i Fills -nascuts 2018/22- 400 metres; 12.30 h: Milla Inclusiva 1.609 metres; i a les 13 h: Milla Open 1.609 metres. 
 

Roda de premsa de la Milla Solidària Foto: EMD de Valldoreix


Cal recordar que la pedra angular de l'esdeveniment es fonamenta en ladonació de joguines pels més necessitats de cara a les festes nadalenques. Així, les joguines recollides s'entregaran als nens i nenes ingressats a la planta d'oncologia del Parc Taulí de Sabadell i a la Vall d'Hebron. Aquestes han de ser noves d'estrenar, sense embolicar per facilitar la distribució, de temàtica no bèl·lica ni sexista i que prioritzin els valors educatius i cooperatius. Per altra banda, la recaptació econòmica es destinarà íntegrament a l'Associació Espanyola contra el Càncer. Les donacions també es podran fer directament a la Casa de la Vila, fins al 30 de desembre.

Per la seva banda, el vocal d'Esports, Bernat Gibert, s'ha mostrat molt content de recuperar una milla "més normal que mai". "Cal recordar que el nucli de l'esdeveniment barreja l'esperit solidari amb l'esport, el millor binomi possible a la nostra societat", ha esgrimit el representant de Junts per Valldoreix recordant l'impuls imprescindible de Degollada. 

Elena Degollada, durant la 5a edició de la Milla Solidària de Valldoreix Foto: EMD

La Milla Solidària

La Milla Solidària de Valldoreix es reparteix en tres grans blocs: la Milla Open pels corredors nascuts fins al 2007 -1.609 metres en un recorregut pensat per a tots els públics-; la Milla Inclusiva focalitzada per les persones amb discapacitats físiques i psíquiques -que per primera vegada a petició dels participants, es repartirà una copa per als tres primers finalistes-; i la Milla Infantil amb les respectives subcategories i distàncies segons l'edat.

El preu de la inscripció és de quatre euros -inclou el dorsal i el xip de cronometratge-, excepte pels corredors de les milles infantils i inclusiva que són gratuïtes. Les inscripcions es poden fer via online a millasolidariavalldoreix.com o de forma presencial una hora abans que comenci la cursa. Els participants obtindran una bossa d'obsequis de corredors per part dels col·laboradors de l'activitat i una gorra d'hivern amb el logo de la Milla Solidària.