Pedra i Sang celebra 20 edicions abans del «traspàs»

La representació teatral de l'assassinat de l'abat Biure al Monestir durant la missa del gall de 1350 serà dirigida per última vegada per Dolors Vilarasau

Representació de l'obra Pedra i Sang
Representació de l'obra Pedra i Sang | Aj. de Sant Cugat
02 de desembre del 2022
Actualitzat a les 18:53h
"Després de dos anys, ja lliures de la pandèmia, tornem a l'espai genuí de Pedra i Sang, la Sala Capitular". Així doncs, després d'haver-se suspès l'any passat a última hora arran d'un brot de Covid-19, enguany sí que es podrà celebrar la 20a edició de la tragicomèdia musical que relata l'assassinat de l'abat Biure al Monestir de Sant Cugat durant la missa del gall de 1350. 

L'obra, dirigida des de la seva estrena per Dolors Vilarasau, comptarà, per primera vegada, amb la codirecció de Martina Vilarasau de cara a orientar l'imminent "traspàs" de la veterana dramaturga. Un relleu "ideal" plantejat amb la voluntat que "les tradicions sobrepassin les persones". En aquest sentit, cal assenyalar que Martina ha participat des que tenia 9 anys en totes les edicions de l'obra interpretant diversos papers segons s'anava fent gran. 

"Entomo les regnes com un repte i amb molt d'orgull", ha assenyalat reivindicant Pedra i Sang com a patrimoni cultural consolidat de Sant Cugat. "Un espectacle que compta amb un gran reconeixement per part de la ciutadania i que mereix ser protegit", ha afegit amb la idea de donar continuïtat a una obra amb la qual comparteix una "connexió especial i personal". Per aquest motiu, enguany ostentarà una posició d'aprenent i observadora per conèixer de primera mà tots els processos de la direcció abans que, l'any vinent, agafi les regnes i "reinventi" l'espectacle després de passar-lo per la visió artística personal.
 

Imatge de la roda de premsa per l'aniversari de la 20a edició al Claustre del Monestir Foto: Sergi Baixas


Tanmateix, enguany també cal assenyalar que el paper de l'Abat Biure, habitual de Xavier Tor, serà compartit amb Ricard Mariné després que el primer no es vegi amb cor de fer totes les funcions per qüestions de salut i amb l'albirament de preparar un altre traspàs de mantell. Així, el paper que fins ara era de Mariné -el de l'advocat Pere Çarovira-, passarà a mans de Llorenç Serrahima

Per la seva banda, la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, també ha celebrat els traspassos que permetran oferir un futur a una obra tan important i arrelada a la ciutat. En la mateixa línia, Madrona ha reivindicat que la participació d'enguany dels alumnes d'Arts Escèniques de l'Institut Angeleta Ferrer -en els cors i vestuari- brindarà l'oportunitat de donar una nova dimensió a l'obra i donar-se a conèixer entre el públic més jove del municipi.

Les sessions estan programades pel dia 25, 26, 27 i 28 de desembre a la Sala Capitular del Monestir de Sant Cugat. Pots obtenir més informació i comprar les entrades a través d'aquest enllaç.