Collserola bat un nou rècord de temperatura i registra el novembre més càlid de la seva història

L'Observatori Fabra mostra la seva preocupació davant d'una "anomalia meteorològica" que s'allarga des de fa set mesos

El halo solar, des de l'Observatori Fabra de Barcelona.
El halo solar, des de l'Observatori Fabra de Barcelona. | Alfons Puertas
Redacció
01 de desembre del 2022
Actualitzat el 02 de desembre a les 18:58h

Després de l'octubre més càlid, la Serra de Collserola torna a batre un nou rècord de temperatures màximes durant el mes de novembre. L'Observatori Fabra, que va començar a recollir les dades meteorològiques del pulmó verd de Barcelona l'any 1914, exposa que només s'han enregistrat 7.6 mm de pluja, el 13% d'un novembre habitual. 

Així doncs, es continua amb el període de 365 dies més sec de la història de l'entitat amb uns indicadors mai mesurats. "Els mesos de setembre-octubre-novembre acumulen tan sols 32 mm de pluja, quedant-se molt lluny de l'anterior mínim ubicat en 51.4 mm durant la tardor del 1981", exposen en un comunicat. 

En aquesta línia, l'Observatori destaca que la "inestabilitat atmosfèrica" es fa cada vegada més palesa amb la presència de núvols convectius que no descarreguen sobre terra. I quan aquestes precipitacions arriben, són "minses". Una "anomalia meteorològica", asseguren, que ja s'allarga durant set mesos consecutius i ens deixa un nou rècord a l'alça de temperatura mitjana superant per primera vegada els 15 graus (mig grau per sobre a farà dos anys, l'anterior punt àlgid).

"Si al desembre no plou més de 53 mm, aquest 2022 serà, per segon any consecutiu, el més sec de la sèrie climàtica", apunta l'entitat.