El pols entre La Mirada i el bosc esquinça l'AAVV de Volpelleres

La neutralitat de l'associació veïnal, compromesa amb el naixement de la plataforma SOS La Mirada, ha comportat la dimissió de dos membres de la junta

Imatge de la futura de l'escola de La Mirada a l'interior del bosc de Volpelleres
Imatge de la futura de l'escola de La Mirada a l'interior del bosc de Volpelleres | Aj. de Sant Cugat
Redacció
01 de desembre del 2022
Actualitzat el 19 de desembre del 2023 a la 13:28h
L'Associació de Veïns de Volpelleres s'ha esquinçat. El motiu? El conflicte entre les diverses parts davant la construcció de la futura escola pública de Sant Cugat a l'interior del bosc de Volpelleres. Fins ara, l'entitat veïnal s'havia mantingut al marge de la polèmica, conscient que a l'interior s'albergaven diferents ànimes, però tot es va trencar amb el naixement de la plataforma SOS La Mirada. Un perfil en defensa de l'equipament i de contraatac al dels ecologistes -aplegats sota el nom SOS Bosc de Volpelleres- després que recentment la justícia aturés la construcció del centre in extremis enmig de l'entorn natural fins que no resolgui els recursos pendents.

La setmana passada, el president de l'AAVV, Marc Garcia, va erigir-se com a portaveu de SOS La Mirada i, aquest pronunciament públic, que esgarrinxava la neutralitat de l'AAVV ostentada fins ara, li va costar la dimissió de dos membres de la junta: el tresorer i un vocal.
  Davant d'aquest context, Garcia va decidir aquest dilluns posar el seu càrrec a disposició dels veïns per si volien que continués com a president. Garcia va guanyar la votació amb 26 vots a favor, 6 en contra i 1 abstenció. Malgrat superar la moció de confiança, el president ha lamentat la seva exposició pública durant els darrers dies i ha anunciat que ja no farà més de portaveu de la nova plataforma; tot i subratllar que continuarà formant-hi part a títol individual.