L'AFA de l'Olivera trenca el seu silenci carregant contra una «guerra infundada» amb La Mirada

"El que realment ens incomoda és la desastrosa gestió de l'encara més desastrós projecte de La Mirada", denuncien en un comunicat

Imatge de l'interior de l'escola L'Olivera
Imatge de l'interior de l'escola L'Olivera | TW
S.B.
30 de novembre del 2022
Actualitzat el 19 de desembre del 2023 a la 13:28h
Després d'anys sense pronunciar-se públicament al respecte, l'Associació de Famílies d'Alumnes de l'escola l'Olivera ha decidit finalment trencar el seu silenci. "Som un centre que les famílies vàrem escollir pel projecte d'escola però també per l'entorn, la tranquil·litat, l'accessibilitat i moltes altres coses que hem anat perdent", es llegeix en un comunicat publicat a través de les xarxes socials.

Tot i això, afegeixen: "Sempre posarem per davant el benestar de tots els infants. El dels nostres i els de qualsevol escola que no compleixi les garanties mínimes per dur a terme la seva activitat dignament", fent referència a la vida lectiva en mòduls que pateix l'alumnat de La Mirada mentre esperen la construcció del nou centre educatiu. Una espera que, per ara, tornarà a allargar-se sine die fins que els tribunals resolguin els recursos presentats per les entitats ecologistes davant la polèmica ubicació escollida pel tripartit enmig del bosc de Volpelleres.

"Per tant, no! No estem en contra de La Mirada com s'ha intentat visibilitzar", esbitzen en el text. En aquesta línia, destaquen que sempre han intentat ajudar al centre adjacent aportant espais, compartint la cuina o millorant la mobilitat malgrat que aquesta situació sobrevinguda hagi comportat que l'Olivera esdevingui l'escola amb més contaminació de Sant Cugat

I, en tot cas, remarquen: "El que ens incomoda no és pas La Mirada, el que ens incomoda és la desastrosa gestió de l'encara més desastrós projecte de la construcció de La Mirada". Així doncs, carreguen contra l'Ajuntament per l'impacte que això ha suposat pels infants d'ambdues escoles i pel conjunt del barri de Volpelleres. 

Tanmateix, acusen l'administració local de "refugiar-se darrere d'una falsa i totalment infundada guerra entre les escoles i el barri" i exigeixen que n'assumeixi la seva responsabilitat. "Tots volem dues escoles dignes, un barri a l'alçada i mantenir l'entorn com ens mereixem", han manifestat.

Finalment, sentencien en el comunicat: "Com a escoles, el que hem de ser és un exemple de convivència, justícia i igualtat. No deixarem de treballar pel bé de l'Olivera, de La Mirada i de Volpelleres".