Arriba la vianantització del segon tram de l'avinguda Cerdanyola

Les obres, entre el passeig Torre Blanca i el carrer Borrell, començaran a mitjans de desembre i es preveu que finalitzin a l'estiu

L'avinguda de Cerdanyola del barri Monestir-Sant Francesc
L'avinguda de Cerdanyola del barri Monestir-Sant Francesc | Raquel Pérez - Aj. de Sant Cugat
29 de novembre del 2022
Actualitzat el 30 de novembre a les 12:07h

"La fase II de la vianantització de l'avinguda Cerdanyola serà exactament igual que la de la fase I". Amb aquestes paraules s'ha expressat Joan Alba, el redactor del projecte d'obres que comprendrà el tram entre el passeig Torre Blanca i el carrer Borrell. Les tasques, detallades en una roda de premsa a la Casa de Cultura, donaran el tret de sortida a mitjans de desembre i es preveu que finalitzin a l'estiu

L'actuació, que tindrà un cost d'1,4 milions d'euros a càrrec de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), servirà per donar continuïtat al "gran eix de vianants" que s'enceta a la plaça de Lluís Millet -estació de FGC de Sant Cugat- i que integra el conjunt del barri de Monestir-Sant Francesc.  Així, es completarà la transformació de la via en una zona de vianants de plataforma única que permetrà guanyar més espai per a les persones mentre alhora es promou una mobilitat més segura i saludable. 

Així doncs, de retruc, es fonamentarà una reducció del trànsit en un espai que comptarà amb una nova pavimentació, enllumenat, mobiliari urbà, arbrat, clavegueram i millora de la xarxa telefònica i elèctrica. "Volem que l'avinguda Cerdanyola deixi de ser un carrer de penetració de vehicles al centre de ciutat", ha exposat Alba sobre la futura reordenació de l'espai.

El veïnat, satisfet amb la remodelació de la via, ha mostrat la seva preocupació pels danys col·laterals que poden suposar les obres en relació amb l'increment de mobilitat a l'entorn, la manca de places d'aparcament i l'augment de les deixalles.
 

El govern, responent a les preguntes del veïnat Foto: Raquel Pérez - Aj. de Sant Cugat

 

Afectacions

Amb motiu de les obres, s'eliminen les parades d'autobús de l'avinguda Cerdanyola amb passeig de Torre Blanca i la del passeig Torre Blanca amb el carrer Vallès; i les línies de l'autobús urbà que hi passen, modificaran el seu recorregut per tal de cobrir el servei de les quatre parades perifèriques: Rambla del Torrent d'en Xandri amb l'avinguda Ragull; rambla del Celler amb el carrer Vallès; rambla del Celler, entre els carrers amb el passeig Torre Blanca; i el passeig de Francesc Macià amb el carrer de la Creu. El pas de vehicles privats quedarà restringit al veïnat i als comerços de l'avinguda.

De totes maneres, per tal de fer seguiment de les obres i donar resposta a tota mena d'inquietuds i qüestions que vagin sorgint, es crearà un grup de seguiment mixt -entre veïns i comerciants- i s'habilitarà el correu electrònic [email protected].

Cal recordar que la vianantització de l'avinguda de Cerdanyola és un dels projectes recollits al Pla de Millora del Monestir - Sant Francesc a partir d'un document elaborat a partir d'un procés participatiu fet al barri. 

A hores d'ara, la fase III, que aniria del carrer Borrell a la rotonda de la Pelleria, no està sobre la taula.